En fransk soldat utenfor et jødisk senter i Nice, der tre soldater tidligere tirsdag ble angrepet med kniv. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix

Soldater knivstukket ved jødisk senter i Nice

Tre franske soldater ble tirsdag angrepet med kniv utenfor et jødisk senter i Nice. Gjerningsmannen er fra Paris-området og ble utvist fra Tyrkia i forrige uke, ifølge sikkerhetskilder.

En av soldatene sto vakt foran det jødiske senteret idet han ble angrepet av en mann med kniv. To andre soldater som patruljerte området, grep inn, og da ble også en av dem såret. De to ble bare lettere såret, en i armen og den andre i kinnet.

Gjerningsmannen ble pågrepet få minutter etterpå. Ytterligere en person som ble sett sammen med gjerningsmannen før angrepet, er også pågrepet, ifølge en kilde med kjennskap til saken.

– Det virker som en overlagt og ganske voldelig handling, sier den regionale politimesteren Marcel Autier.

– Personen som sto bak, er i 30-årene, fra Paris-området og en kjenning av politiet, opplyser innenriksminister Bernard Cazeneuve.

– Samme etternavn

Ifølge TV-kanalen BFMTV hadde mannen identifikasjonspapirer som viser at han har etternavnet Coulibaly, samme navn som en av angriperne bak terrorangrepene i Paris i januar. Angriperen i Nice skal imidlertid ikke ha noen tilknytning til Amedy Coulibaly, som angrep et jødisk supermarked i Paris og drepte fire personer for tre og en halv uke siden.

Knivstikkingen etterforskes av terroretterforskere i Paris, opplyser en kilde i rettsvesenet til AFP.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Trikkebot

Redningsmannskaper var raskt på plass, og soldatene fikk behandling på stedet, ifølge France Info. Hele angrepet ble fanget opp av overvåkingskameraer, opplyser ordføreren i Nice, Christian Estrosi, til BFMTV.

Gjerningsmannen skal før angrepet ha blitt tatt i en billettkontroll på trikken. Han betalte boten på stedet, før han forlot trikken og gikk mot soldatene, skriver Nice Matin.

– Han betalte boten, men nektet å vise legitimasjon. Han gikk plutselig av trikken like ved soldatene med en skarp kniv, sier Estrosi.

Skjerpet vakthold

Soldatene befant seg ved en bygning som rommer både en jødisk organisasjon og en jødisk radiostasjon.

Ordføreren sier hendelsen viser at det er behov for ytterligere styrket vakthold i deler av byen.

Vaktholdet ved jødiske bygninger ble skjerpet etter terrorangrepet i Paris for snart fire uker siden. Angrepene kostet 17 mennesker livet. President François Hollande har siden lovet kamp mot det han har kalt en «utålelig» økning i antisemittismen i Frankrike.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En oversikt har vist at antall antijødiske handlinger er doblet det siste året.

Les også
Ikke lenger returstopp til Gaza
Les også
– Ønsker ikke krig, men frykter ikke Israel
Les også
Fransk minister forsvarer avhør av åtteåring
Les også
– Islamfrykt viser svak troBritisk islam
Les også
Jødehat i FN og Norge