NY JOBB: Astrid Dalehaug Norheim forlater Dagen etter ni år i redaksjonen. Nå skal hun jobbe med gravende journalistikk ved Universitetet i Bergen. Foto: Odd Mehus

Slutter som nyhetsredaktør i Dagen

Astrid Dalehaug Norheim takker for seg etter ni år i avisen. Nå skal hun jobbe ved Senter for undersøkende journalistikk.

Mangeårig Dagen-journalist og nyhetsredaktør Astrid Dalehaug Norheim går denne måneden inn i ny stilling som reportasjeleder og rådgiver ved Senter for undersøkende journalistikk (SUJO) ved Universitetet i Bergen.

Der skal hun jobbe sammen med ulike redaksjoner for å styrke den undersøkende journalistikken.

– Den gravende journalistikken er samfunnskritisk og viktig for demokratiet, for samfunnet og for enkeltpersoner. Det er en spennende kombinasjon av innovative og meningsfulle arbeidsoppgaver og dyktige folk å jobbe med, sier Norheim til Dagen.

Norheim skal jobbe spesielt med et nytt erfaringsbasert masterprogram som SUJO skal lansere neste høst, rettet mot journalister i full jobb.

SUJO tilbyr mastergrad i undersøkende journalistikk, og jobber for å styrke den undersøkende journalistikken i Norge med spesielt fokus på lokale, regionale og mindre medier. Senteret er det eneste i sitt slag i Norden.

Arbeidsgiver uten morgenandakt

Norheim, som opprinnelig kommer fra Luster i Sogn, har mange år bak seg som journalist i både Dagen og Vårt Land. De siste årene har hun vært nyhetsredaktør i Dagen.

– Dette blir første gang jeg går til en arbeidsgiver som ikke har andakt på morgenen, sier Norheim lattermildt.

– Hva kommer du til å savne fra kristenpressen?

– Jeg kommer til å savne å gå ut og møte folk, følge med på utviklingstrendene i Kristen-Norge, fange opp nyhetene tidlig, få informasjon og formidle den.

– Større betydning i Kristen-Norge

Som nyhetsredaktør har hun både vært tett på det løpende nyhetsbildet, samtidig som hun har vært involvert i en rekke langsiktige prosjekter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det har vært en stor glede å få jobbe tett med å utvikle Dagen som har fått en større betydning i Kristen-Norge og i samfunnet.

Hun forteller om god respons fra ulike deler av Kristen-Norge.

– Det er selvsagt tungt for en del når vi skriver kritiske saker. Da er det viktig for meg at vi ikke bare kommer på regnværsdagene, men også er tett på Kristen-Norge i de gode dagene.

I redaksjonen har hun hatt spesielt fokus på å utvikle den interne kompetansen.

– I snart fire år har vi hatt kompetanseheving hver onsdag morgen der vi har blitt drillet i presseetikk og fått nye verktøy. Det tror jeg har vært viktig for å få flinke og trygge journalister som gjør gode vurderinger.

Tips oss

Arbeidsdagen er Dagens spalte om nyansatte i Kristen-Norge. Les flere saker her.

Har du fått ny jobb? Tips oss via skjemaet i artikkelen under: