SKOLESTAB: Disse skal jobbe på Kongshaug Musikkgymnas fra høsten. F.v.: Rikke Lina Matthiesen, Lars Erik Birkeland, Tore Kloster, Solveig Hauge Birkenes, Ingvild Hallesby Evjedal. Wenche Nesbø Norheim og Benjamin Vindenes. Foto: Kongshaug Musikkgymnas / privat

Sju nyansatte på Kongshaug

#arbeidsdagen: Disse skal jobbe på Kongshaug Musikkgymnas kommende skoleår.

Kongshaug Musikkgymnas er en kristen videregående skole på Lepsøy i Os i Bjørnefjorden sør for Bergen. Skolen er eid og drevet av Misjonssambandet og er kjent for å ha fostret mange artister.

Rikke Lina Sorell Matthiesen (37) har blant annet bakgrunn fra Griegakademiet i Bergen og mastergrad i sang ved Universitetet i Stavanger. Nå blir hun sang- og musikklærer ved Kongshaug.

Matthiesen har erfaring i kor, orkester og band, og har blant annet gjort roller i musikal- og operaproduksjoner. De siste årene har hun også ledet pinsemenigheten Salt Os sammen med sin mann Daniel Matthiesen

Lars Erik Birkeland (34) blir lærer i rytmisk piano i en deltidsstilling. Han er bosatt på Askøy og er utdannet ved NLA Høgskolen. Han har musikalsk bakgrunn i jazz og gospel og er blant annet bandleder for gospelgruppen Redeemed.

Tore Kloster (49) blir musikklærer og skal jobbe innen sang, kor og musikkteori. Han kommer fra Kvinnherad og har erfaring både som dirigent og utøvende sanger. Kloster har tidligere jobbet på Sunnhordland folkehøgskole, Høgskolen på Vestlandet og Langhaugen videregående skole.

Solveig Hauge Birkenes (26) blir norsklærer for det første årstrinnet samtidig som hun fullfører sin master i nordisk ved Universitet i Bergen. Hun overtar stillingen fra Reidun Oline Holme Juliussen.

Birkenes er fra Askøy utenfor Bergen og har bakgrunn i Den norske kirke og Misjonssambandet. Hun har selv vært elev ved Kongshaug tidligere.

Ingvild Hallesby Evjedal (43) blir tysklærer kommende skoleår. Hun bor i Os utenfor Bergen og har arbeidet 13 år i skolen. Hun har også vært misjonær i England i fire år.

Også på kjøkkenet styrker skolen staben. Wenche Nesbø Norheim (51) og Benjamin Vindenes (23) skal sørge for god mat til elevene på internatskolen fra høsten. Norheim har 26 års erfaring som kokk, mens Vindenes har gjort læretiden sin som kokk på Kongshaug. Vindenes går inn i ett års vikariat som kjøkkensjef for Karina Bjørndal Midttun, som er i permisjon.

Alle stillingene er årsvikariater for kommende skoleår.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

----------

Arbeidsdagen er Dagens spalte om nyansatte i Kristen-Norge. Har du fått ny jobb? Tips oss gjerne.