Rune Larsen er nyforlovet

Artisten Rune Larsen (72) formaliserte i pinsen forholdet til kjæresten Anne Veddeng (48).

I 2019 ble det kjent at Rune Larsen og konen Edle Tornes Larsen skulle skilles. Paret hadde vært gift siden 1969, da Rune var 20 år og Edle 21.

NYFORLOVET: Rune Larsen er forlovet knapt et år etter at nyheten kom om at han hadde ny fått ny kjæreste. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / VG / NTB

Samme år ble det kjent at han hadde innledet et forhold til 24 år yngre Anne Veddeng.

Larsen forteller til Se og Hør at forlovelsen fant sted under en fjelltur i pinsen.

– Vi har lenge tenkt på at vi skulle formalisere forholdet vårt med en forlovelse, men vi fant aldri tid og sted som vi syntes var egnet og romantisk nok. En forlovelse må jo være noe spesielt som vi kan se tilbake på, forteller Larsen til bladet.

Paret møttes i forbindelse med jobb da de skulle gjøre et musikalsk samarbeid sammen. Larsen har tre voksne barn sammen med ekskonen.

Kristen popartist

72-åringen ble kjent som popartist på slutten av 1960-tallet, ofte i samarbeid med Helge Nilsen i bandet «The Stringers» og duoen «Helge & Rune».

Han ble på denne tiden en kristen, og dette kom til å prege virket ham de neste årene.

Han startet ungdomskoret Gospel i 1969. Med dette koret laget han to LP-er. Fra 1974 til 1978 var han sekretær for KFUM i Trondheim og Bergen. Mens han oppholdt seg i Trondheim, startet han landets første barnegospelkor, noe som ble opptakten til hundrevis av barnekor over hele landet, ifølge Wikipedia.

Midt i 1970-årene ble han oppfordret av NRK til å lage en norsk variant av den svenske tv-suksessen Hela kyrkan sjunger. Larsens programserie fikk navnet Hele menigheten synger og ble en stor suksess både på TV og plate.

På 80-tallet «oppdaget» han Sissel Kyrkjebø og ble hennes manager. For de fleste er nok Rune Larsen likevel mest kjent som programleder, spesielt fra tv-suksessen «Lollipop», som han lanserte våren 1989.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Rune Larsen har utgitt to bøker, «Steg for steg» på Gyldendal og «Troende til alt» på Lunde Forlag.