Rohingya-kvinner voldtas i grenseleirer

En rekke muslimske rohingyakvinner som holder til i leirene i grenseområdet mellom Thailand og Malaysia, er blitt voldtatt av fangevokterne sine, skriver et malaysisk nyhetsbyrå.

En ung kvinne, Nur Khaidha Abdul Shukur, forteller til det statlige nyhetsbyrået Bernama at unge kvinner ofte ble hentet om natten i leiren der hun var i jungelen ved Padang Besar i Thailand, og utsatt for gjengvoldtekter. Minst to er blitt gravide.

– Hver natt tok fangevokterne to eller tre unge, pene kvinner fra leirene til et hemmelig sted. Der ble de voldtatt av vokterne. To unge kvinner i leiren ble gravide etter gjengvoldtekten, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I meldingen heter det at hennes mann, Nurul Amin Nobi Hussein, var vitne til lignende forbrytelser i leirer på malaysisk side av grensa.

Oppdagelsen i forrige måned av menneskesmuglingsleirer og en rekke massegraver, først i Thailand, deretter i Malaysia, ble tatt imot med sjokk og sinne i Sørøst-Asia.

Sju leirer ble oppdaget i Thailand i begynnelsen av mai, og 33 lik ble funnet i massegraver. I slutten av mai opplyste malaysisk politiet at de hadde funnet 28 leirer på sin side av grensa, samt 139 graver som nå er i ferd med å graves opp.

Leirene brukes trolig av bander av menneskesmuglere som frakter store antall fattige rohingyaer ut av Myanmar, der de er utsatt for grov undertrykking, til Malaysia. (©NTB)

Les også
Journalister holdes unna oppbrakt flyktningbåt utenfor Myanmar
Les også
Myanmar tok ikke rohingyaene med i folketelling
Les også
Myanmar vil ikke ha skylden for flyktningkrisen
Les også
Myanmars forfulgte muslimer
Les også
Frykter folkemord mot rohingyaer i Myanmar