Båtflyktninger ankommer den sicilianske havnen 30. mai i år. Nå har Myanmars marine sendt bort en båt med journalister som forsøkte å oppsøke en oppbrakt flyktningbåt. Foto: Antonio Parrinello, Reuters/NTB Scanpix

Journalister holdes unna oppbrakt flyktningbåt utenfor Myanmar

Myanmars marine har sendt bort en båt med journalister som forsøkte å oppsøke den oppbrakte flyktningbåten utenfor Myanmars kyst.

Myndighetene tok kontroll over båten fredag, og siden har den blitt holdt på havet utenfor landets kyst. Det er over 700 flyktninger om bord i flyktningbåten, mange av dem er rohingyaer fra Myanmar.

LEDER: Myanmars forfulgte muslimer

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Reuters' journalist sier flere hundre flyktninger satt på båtens dekk da journalistene oppsøkte båten søndag. Flere av flyktningene var veldig tynne. Journalistenes båt ble imidlertid holdt under oppsyn og så sendt bort av marinen.

LES: Frykter folkemord mot rohingyaer i Myanmar

Flyktningbåten ble funnet drivende uten anker og drivstoff, ifølge en marinesoldat. Han sier båten tok inn vann da marinen fant den. Soldaten ønsket ikke å bli navngitt, fordi han ikke har lov til å uttale seg til medier.

Flyktningene har sagt at de har vært om bord i båten siden mars, og at minst 50 har mistet livet. Menneskesmuglerne som skulle frakte dem over Bengalbukta, forlot fiskebåten, sier de.

LES OGSÅ: Myanmar tok ikke rohingyaene med i folketelling

Les også
Myanmars forfulgte muslimer
Les også
Myanmar tok ikke rohingyaene med i folketelling
Les også
Bondevik advarer mot returavtale med Eritrea
Les også
Myanmar vil ikke ha skylden for flyktningkrisen
Les også
Frykter folkemord mot rohingyaer i Myanmar
Les også
Bred oppslutning om innsats for trosfrihetIPPFoRB