TROSSTEG: Edel-Merete har forkynt for barn i nær 20 år. Nå tar hun steget ut i jobb som evangelist. Foto: Karoline Vedøy Mikkelsen

Realiserer barndomsdrømmen – blir evangelist

#arbeidsdagen: Edel-Merete Dahl (29) går denne høsten inn i ny jobb som barneevangelist.

Dahl har de siste fem årene jobbet som lærer på Karmøy, men går nå inn i en 40 prosent stilling som forkynner for barn og familier. Menigheten DFEF Klippen i Vedavågen på Karmøy garanterer for lønnen hennes, selv om hun håper at det vil gå rundt av seg selv.

– Det gir en trygghet å vite at menigheten går sammen med meg dette første trosskrittet, sier Dahl til bladet Det Gode Budskap.

Dahl har vært involvert søndagsskolearbeid i menigheten helt siden hun var 11 år, og siden hun var 15 år har hun brukt hver eneste sommer til å tale på sommerleirer. Hun har siden den gang forkynt for barn i menigheter landet over. Nå blir det jobben hennes.

– Jeg har hele livet ventet på at ting ble lagt til rette for å gå for kallet, men nå er det på tide å gå i tro, sier Dahl.

Selv om hun er utdannet lærer er det å reise som evangelist drømmejobben. På sikt ønsker hun å være forkynner på fulltid.

For Dahl er det viktigste at barna skal få en personlig relasjon til Gud.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det å lære barna å lytte til Gud, og bli kjent med Hans stemme er noe jeg virkelig brenner for. Opplevelser med Gud i barndommen skal virkelig ikke undervurderes, sier barneevangelisten.

----------

Arbeidsdagen er Dagens spalte om nyansatte i Kristen-Norge. Har du fått ny jobb? Tips oss gjerne.