Psykisk syk drapsmann henrettet i USA

En ame­ri­ka­ner som ble dømt for å ha drept åtte men­nes­ker på 1970-tal­let, men som se­ne­re fikk dia­gno­sen pa­ra­no­id schi­zo­fre­ni, er hen­ret­tet i del­sta­ten Flo­ri­da.

Hen­ret­tel­sen av John Fer­gu­son skjed­de til tross for pro­tes­ter fra en rekke psy­kia­tri­eks­per­ter, leger, og ad­vo­ka­ter. De mener Fer­gu­son var ute av stand til å for­stå straf­fen han var i ferd med å få, og hadde bedt USAs høy­este­rett om å stan­se hen­ret­tel­sen.

Pro­tes­ten ble av­vist man­dag kveld, og 65-årin­gen, som har til­brakt 35 år på døds­cel­la, ble hen­ret­tet med gift­sprøy­te samme dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fer­gu­sons siste ord var «Guds prins», et navn han hadde brukt om seg selv ofte, iføl­ge hans ad­vo­kat Chris Hand­man.

- Herr Fer­gu­son har vært svært psy­kisk syk i fire tiår, siden før for­bry­tel­se­ne han skal hen­ret­tes for, sa ad­vo­ka­ten før kli­en­ten døde.

65-årin­gen var dømt for å ha drept seks men­nes­ker i en nar­kore­la­tert mas­sa­kre i 1977, samt for å ha drept to ten­årin­ger året etter.

Les også
Utsetter henrettelse av psykisk utviklingshemmet
Les også
Drapsdømt abortlege slapp dødsstraffAbort i USA
Les også
Gjeninnfører dødsstraff