PST vil tilby redaktørene sikkerhetssamtaler, som blant annet innebærer mulighet til at det enkelte mediehus kan få råd og konkrete konsultasjoner. Bildet viser bygget til Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i Nydalen i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

PST inviterer redaktører til møte

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) innkaller samtlige norske redaktører til samtaler om sikkerhet etter terrorangrepene i Paris.

Det meldte NRK ved 13.30-tiden tirsdag ettermiddag.

– Vi har fått en henvendelse fra PST der de spør om det er interesse for et møte der de informerer litt om trusselbildet og gir litt veiledning om sikkerhetsforanstaltninger som de enkelte mediehusene kan gjøre, sier generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Redaktørforeningen har hatt dialog med PST om dette og ser på tiltaket som positivt. Sjefredaktør Pål Bjerketvedt i NTB håper møtet kommer i stand raskt, fordi det er behov for informasjon.

– Jeg vurderer dette som positivt, alle vurderinger rundt dette er det viktig at vi får kunnskap om, sier Bjerketvedt, som sier han tar situasjonen alvorlig, men ikke er redd.

– Frykt er ikke riktig ord, men vi må ha respekt for den situasjonen som er der, og det er mitt ansvar å sørge for at våre ansatte føler trygghet, understreker han.

PSTs innkalling skjer i brevs form i disse dager og har som mål å gi forebyggende råd og veiledning til norske redaktører. PST vil tilby redaktørene sikkerhetssamtaler, som blant annet innebærer mulighet til at det enkelte mediehus kan få råd og konkrete konsultasjoner.

Flere store mediehus har allerede mottatt brevet.

Les også
Kva skal vi leve av?
Les også
Norske jøder redde etter Paris-terror – ber om mer vakthold
Les også
– Muslimer i Norge frykter Pegida
Les også
Opp mot 1,5 millioner mennesker på markering mot terror
Les også
Profeten Muhammed holder Charlie-skilt i ny utgave