Håkon Skulstad i Politidirektoratet holdt tirsdag ettermiddag pressebrifing om beredskapen etter angrepene i Belgia. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Politiet: Ingenting så langt som knytter terroren til Norge

Politiet har så langt ingen informasjon som knytter terrorangrepene i Brussel til Norge, sier vakthavende politidirektør Håkon Skulstad.

Politidirektoratet innkalte tirsdag ettermiddag til pressekonferanse for å orientere om beredskapen etter terrorangrepene i den belgiske hovedstaden.

– Det er fortsatt slik at trusselbildet er uendret i Norge. Det er ingen informasjon som knytter hendelsene til Norge så langt. Politiet følger situasjonen nøye, og vi vil informere hvis det kommer endringer som kan tyde på økt trussel også i Norge, sa vakthavende politidirektør Håkon Skulstad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politidirektoratet sendte tirsdag formiddag melding til alle politidistrikter om at disse må gjøre en selvstendig vurdering av tiltak som følge av terroren.

– De ulike distriktene vil gjøre sine vurderinger basert på utfordringsbildet og slik kunne iverksette tiltak i ulike politidistrikter. Eksempelvis har Oslo politidistrikt valgt å midlertidig bevæpne sine mannskaper, sa Skulstad.

– Oslo som hovedstad er i en særstilling og har helt spesielle utfordringer. Andre distrikter står i en helt annen situasjon, påpekte han.

Trusselbildet kan endre seg raskt, og Politidirektoratet vil vurdere tiltak forløpende om vi får ny informasjon, ifølge Skulstad. (©NTB)

Les også
Bevæpner alle politipatruljer i Oslo etter Brussel-terror
Les også
Europas mest ettersøkte mann pågrepet i Brussel
Les også
Stå sammen mot antisemittisme
Les også
Fortsatt mange spørsmål etter Paris-terroren
Les også
Mange drept i ny terror i hjertet av Europa