Europas mest ettersøkte mann pågrepet i Brussel

Salah Abdeslam, en av de antatte gjerningsmennene fra Paris-angrepene som har vært på frifot, ble pågrepet i en dramatisk politiaksjon i Brussel fredag.

– Vi har ham, opplyste Belgias asyl- og migrasjonsminister Theo Francken.

Ifølge den belgiske avisenHet Laatste Nieuws ble Salah Abdeslam skutt og såret i kneet da politiet slo til mot en leilighet i Rue des Quatre Vents i Brussel-bydelen Molenbeek, noe også aviseneLe Soir ogLa Libre melder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

TV-bilder viser hvordan politiet haler en mann med en sekk over hodet ut av bygningen og inn i en bil.

En annen mistenkt skal ha blitt pågrepet samtidig, mens en tredje skal ha forskanset seg inne i bygningen. Noen timer senere ble det hørt to eksplosjoner fra det samme området, og belgiske medier meldte deretter at også tredjemann var pågrepet.

Fant fingeravtrykk

Belgisk politi har siden tirsdag jaktet på to menn som unnslapp under en tilsvarende politiaksjon iBrussel-bydel Forest, der en 35 år gammel algerier ble drept og fire politimenn ble såret.

Ifølge den belgiske påtalemyndigheten var Abdeslam trolig en av mennene som flyktet, og fingeravtrykkene hans ble funnet i leiligheten det ble slått til mot.

Belgisk politi har jaktet på 26-åringen i fire måneder, men uten hell før nå. Etterforskningen viste at han befant seg iParis under terroraksjonen, for deretter å flykte tilbake til Belgia. Noen uker senere forsvant alle spor etter ham.

Barndomsvenn

Salah Abdeslam er en av to antatte gjerningsmenn fra Paris-angrepene som har vært på frifot. Den andre, 31 år gamle Mohamed Abrini, ble sett sammen med Abdeslam på en bensinstasjon to dager før angrepene. Bilen de to kjørte ble senere benyttet i angrepet.

Abdeslams bror Brahim, som sprengte seg i lufta utenfor restauranten Comptoir Voltaire, like ved konsertlokalet Bataclan i Paris, ble gravlagt i Brussel torsdag.

Salah Abdeslam var også barndomsvenn med den antatte hovedmannen bak Paris-terroren, Abdelhamid Abaaoud, som ble drept i en politiaksjon i Paris-forstaden Saint-Denis fem dager etter terrorangrepene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flere av de andre som sto bak terroren som kostet 130 mennesker livet i Paris, kom også fra Brussel-bydelen Molenbeek, Bydelen har lenge vært kjent som et arnested for radikal islamisme.