Politiet bevæpnet samtlige politipatruljer i Oslo tirsdag på grunn av hendelsene i Brussel. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Bevæpner alle politipatruljer i Oslo etter Brussel-terror

Oslo politidistrikt har innført midlertidig bevæpning av alle politipatruljer i hovedstaden etter eksplosjonene i Brussel.

– Dette på grunn av den uavklarte situasjonen i Belgia, både når det gjelder omfang og hvem som står bak. Beslutningen begrunnes også i Oslos særlige rolle som hovedstad med mange symbolmål og flere store trafikale knutepunkter, sier fungerende politimester Roger Andresen.

Bevæpningen gjelder inntil videre og alle politipatruljer i Oslo politidistrikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politidistriktet har også innført økt patruljering på bakgrunn av terroraksjonene i Brussel tirsdag morgen.

– PST samler og innhenter all relevant informasjon om hendelsene i Belgia, for å danne et grunnlag for om dette påvirker trusselbildet i Norge. Vi har foreløpig ikke opplysninger som tilsier at trusselbildet er endret. Men det kan endre seg raskt, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST til NTB.

Forhøyet beredskap

Trusselvurderingene danner deler av grunnlaget for hvilke tiltak politiet iverksetter i de ulike politidistriktene rundt om i landet. Dette inkluderer også flyplasser.

– Norsk politi er allerede i en forhøyet beredskapssituasjon. Deler av terrorplanverket ble iverksatt etter terrorhendelsene i Paris. Og disse tiltakene går fortsatt, opplyser Hugubakken.

Ifølge PST vil det ta tid før en samlet vurdering ligger klar.

Politiinspektør Hans Holmgrunn i Øst politidistrikt Romerike opplyser til NTB at de ikke har iverksatt tiltak ved Oslo lufthavn Gardermoen, og at de avventer beskjed fra PST og Politidirektoratet.

– Vi har ikke iverksatte noe tiltak utover den generelle sikkerheten vi til enhver tid har. Jeg regner med at det i løpet av formiddagen eller ettermiddagen kommer signaler på hvordan de ser på det fra høyere hold, og så tar vi det derfra.

– Spesielt årvåkne

Selv om det ikke er iverksatt tiltak, følger politiet ekstra nøye med, spesielt på Gardermoen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi er spesielt årvåkne nå og følger med så godt vi kan, og vi er i dialog med den som driver flyplassen.

Situasjonen i Brussel følges også nøye av Luftfartstilsynet som fortløpende vurderer om tiltak er nødvendig i Norge, skriver tilsynet på Twitter.

(©NTB)