Politiet leter lørdag ettermiddag i området rundt regjeringskvartalet etter en mann med pistol som truet til seg en bil i Oslo sentrum. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Pistolmannen i Oslo fortsatt på frifot

Mannen som stakk fra en utlendingskontroll og truet til seg en bil ved bruk av en pistol i Oslo sentrum lørdag, var fortsatt på frifot lørdag kveld.

– Per nå har vi ingen resultater å vise til når det gjelder den ettersøkte, sier vaktleder Pål Berger ved Kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NTB i 20-tiden lørdag.

LES: Mann truet til seg bil med pistol

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet fortsetter arbeidet med å pågripe mannen og holder trykket opp i søket.

Episoden inntraff klokka 13.15 da Politiets utlendingsenhet kontrollerte en mann som ifølge passet var makedonsk statsborger. Under kontrollen la han plutselig på sprang.

– I Hausmanns gate tok han fram en pistol og truet til seg en bil. Han viste pistolen til politifolkene som fulgte etter, før han kjørte av gårde, sa operasjonsleder Martin Todnem til NTB.

Fant bilen

Mannen kjørte til Deichmanske bibliotek ved regjeringskvartalet der han satte ifra seg bilen og på la på sprang på ny.

– Vi har funnet bilen og søker etter mannen med utgangspunkt i regjeringskvartalet, sier Todnem.

Flere vitner så ham løpe fra stedet. Mannen kastet fra seg en grå hettegenser. Sist han ble sett hadde han på seg en svart T-skjorte, olabukse og svarte og røde joggesko. Han beskrives som mellom 30 og 40 år gammel.

Politiet er svært interessert i opplysninger fra folk som kan ha sett ham.

Rev opp døra

Den 58 år gamle mannen som ble fratruet bilen er uskadd, men berørt av hendelsen. Han ble ivaretatt av en politipatrulje på stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mannen sa til TV 2 at han satt i bilen utenfor en butikk i Hausmanns gate og ventet på kona si da den bevæpnede mannen kom stormende, rev opp døra på førersiden og sa at han skulle komme seg ut.

– Han hadde to sivile politifolk bak seg som ropte «pistol, pistol!». Da skjønte jeg alvoret og kom meg ut av bilen, sier mannen.

Les også
Spesialenheten i full gang med Grønland-etterforskning
Les også
Steinsprang ved Mannen i løpet av natten
Les også
Israelsk plan for å begrense volden
Les også
Folk og sauer evakuert under fjellet Mannen
Les også
Kvinne skutt av politiet – siktet for drapsforsøk