Tysk opprørspoliti holder vakt foran motdemonstrantene under mandagens Pegida-demonstrasjon i den østtyske byen Dresden. «Flyktninger er velkomne» og «Skam dere», står det på plakatene. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / NTB scanpix

Pegida-demonstrasjon avlyst etter drapstrusler

Pegidas demonstrasjon i Dresden mandag er avlyst på grunn av konkrete trusler fra islamistiske ekstremister, ifølge Pegida selv. En av gruppens ledere skal ha blitt drapstruet.

– Det som på politisjargong kalles «en abstrakt trussel», er endret til en «konkret drapstrussel» mot én av organisatorene. IS-terrorister har beordret at han likvideres, skriver den innvandringsfiendtlige bevegelsen på sine Facebook-sider søndag.

Nyhetsbyrået DPA skriver at det dreier seg om trusler mot Pegidas leder Lutz Bachmann.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Utenlandsk etterretning

– Siden et angrep trolig ville medført flere skader og vi tar ansvaret for sikkerheten til våre deltakere på alvor, følte vi oss tvunget til å gå til dette skrittet etter samtaler med etterretningstjenester og politiet, skriver Pegida.

Tyske myndigheter fikk fredag opplysninger fra utenlandske etterretningstjenester om en mulig trussel, skriver DPA.

Fredag skrev magasinet Der Spiegel at etterretningsopplysninger tyder på at den antiislamske bevegelsen kan være mål for terrorangrep fra militante islamister.

Demonstrasjon i Oslo

Sist mandag deltok rundt 25.000 mennesker i Pegidas demonstrasjon i den østtyske byen Dresden. Pegida står for Patriotiske europeere mot islamiseringen av Vesten.

Gruppen har nå spredt seg til en rekke europeiske byer og har holdt ukentlige demonstrasjoner i Dresden siden den ble grunnlagt der i fjor høst. Også i Oslo ble det sist mandag holdt en Pegida-demonstrasjon. Den samlet 190 mennesker.

Markeringene i Tyskland har utløst store motdemonstrasjoner.

Les også
– Muslimer i Norge frykter Pegida
Les også
Etterretningsrapport: Pegida kan være terrormål
Les også
Marsjerte mot islamsk påvirkningPegida
Les også
PST inviterer redaktører til møte
Les også
Slik får Yousef unge radikale til å snuFremmedkrigere
Les også
Frykter at IS og al-Qaida samarbeider