Miljøpartiet De Grønnes ordførerkandidat i Oslo, Shoaib Sultan. Foto: Arnfinn Pettersen

Oslo kan få muslimsk ordfører

Oslo kan få landets første muslimske ordfører hvis Miljøpartiet De Grønne (MDG) befester posisjonen på meningsmålingene i hovedstaden.

MDGs ordførerkandidat i Oslo erShoaib Sultan.

– Jeg er klar for oppgaven, sier Sultan til Klassekampen.

På en partimåling onsdag bleMDG rangert som hovedstadens tredje største parti bakArbeiderpartiet ogHøyre. Oslo har byparlamentarisme, og det nest største partiet i et samarbeid kan kreve ordførerposten, mens det største partiet får byrådslederen.

Uansett om MDG vil samarbeide med Ap eller Høyre, blir MDG dermed det nest største partiet i en slik allianse.

Sultan er født i Pakistan, oppvokst i Norge og arbeider i dag som rådgiver forAntirasistisk Senter. Han er oppgitt over at mediene forbinder ham med innvandring og islam.

– Som ordfører vil jeg være hele byens ordfører. Forskjellene bare øker, og alle de andre partiene har sveket de fattige. Det er derfor langt viktigere for meg å få satt fattigsaken på kartet igjen, sier Sultan.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Shoaib Sultan skriver fast i spalten frispark her i Dagen.

Aps byrådslederkandidat Raymond Johansen har lenge fridd til MDG for å få til et maktskifte i Oslo, ifølge avisen. Sultan sier at han ikke vil svare på om han vil samarbeide med enHøyre-blokk ellerArbeiderparti-koalisjon som for eksempel består av Ap,SV ogRødt.