Norsk-etiopisk mann kan bli dømt til døden i Etiopia

En 52 år gammel terrortiltalt nordmann av etiopisk opprinnelse risikerer ifølge flere menneskerettsorganisasjoner å bli dømt til døden i Etiopia.

Den norsk-etiopiske mannen skal ifølge etiopiske påtalemyndigheter ha samlet inn penger til en geriljagruppe og jobbet for å verve rekrutter, og er nå tiltalt for terror i Etiopia.

Til Dagbladet sier både Human Rights Watch og Amnesty International at nordmannen kan bli dømt til døden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er ikke noe garanti for at ikke dommen vil bli fullbyrdet, sier Gerald Kador Folkvord i Amnesty International. Også Felix Horne i Human Rights Watch sier til avisa at nordmannen kan bli dødsdømt.

Ifølge den etiopiske avisa The Reporter er rettssaken mot mannen og sju andre berammet til 1. juli. Dagbladet har ikke klart å få datoen bekreftet fra den etiopiske ambassaden i Stockholm.

– Så langt har vi ikke fått bekreftet informasjon om tiltale, strafferamme eller dato for rettssak, sier UDs kommunikasjonssjef Frode O. Andersen til Dagbladet.

Han sier de gjentatte ganger har henvendt seg til etiopiske myndigheter for å få informasjon i saken og for å få tilgang til å besøke vedkommende i fengsel.

– Disse henvendelsene har så langt ikke ført fram. Fra UDs side ser vi alvorlig på at vi så langt ikke har blitt gitt tilgang til denne fengslede norske statsborgeren, sier Andersen.

Les også
Norsk statsborger terrortiltalt i Etiopia
Les også
Medlemsboom i etiopisk kirkeMekane Yesus kirken
Les også
Etiopisk menighet åpnet dørene for folketDen etiopisk-ortodokse kirke