Nord-Korea og leder Kim Jong-un tvinger utlendinger til å jobbe for sine interesser, ifølge en av landets avhoppere. Foto: Reuters / NTB scanpix

– Nordkoreanske kvinner brukt til å presse høytstående utlendinger

Utenlandske journalister, politikere og businessmenn, har blitt tvunget til å arbeide for Nord-Korea etter at regimets etterretning sendte kvinner for å få barn med dem, ifølge en nordkoreansk avhopper.

Hundrevis av utlendinger er rammet av den nordkoreanske «sjarmoffensiven», ifølge Jang Jin-sung, som forlot landet i 2004. Han har fortalt sin historie til britiske The Telegraph. Avhopperen har tidligere jobbet med å spre propaganda for regimet.

– Nord-Korea gjør hva som helst for å holde regimet gående, sier Jang til avisa.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nord-Korea anklager USA – kaller Obama «ape»

Det hemmelige «befruktningsprogrammet» går ut på at regimet sender attraktive kvinner til høytstående utlendinger på besøk i Pyongyang. Senere blir mennene fortalt at de har et barn i Nord-Korea. Deretter blir de truet til å bruke sin stilling til å jobbe for regimet. Journalister blir eksempelvis beordret til å skrive positive saker om landet for at informasjonen om affæren deres ikke skal bli kjent.

Programmet ble opprettet under styre til Kim Jong-il, faren til den nåværende lederen Kim Jong-un, men fortsatt skal systemet være operativt, sier avhopperen.

Barnas bakgrunn fra ulike kulturer gjør at mange blir brukt til spionvirksomhet i andre land når de vokser opp, sier han til The Telegraph.

Les også
Nettilgangen forsvant i Nord-Korea
Les også
Nord-Korea vil samarbeide i hacker-etterforskningen
Les også
USA vurderer å sette Nord-Korea på terrorliste
Les også
Skoler i kinesisk by fikk ikke holde julearrangementer
Les også
Nord-Korea anklager USA – kaller Obama «ape»
Les også
Kinogjengere erklærte seier for ytringsfriheten