En statue av broren til Israels statsminister Benjamin Netanyahu, Yonatan, i Uganda. Yonatan ble drept i et raid for å redde israelere på et kapret fly i Entebbe for 40 år siden. Foto: James Akena / Reuters / NTB scanpix

Netanyahu innleder rundtur til Afrika

Israels statsminister Benjamin Netanyahu kom mandag til Uganda på første etappe av en rundtur til fire afrikanske land.

Netanyahu ble tatt imot på flyplassen i Entebbe av president Yoweri Museveni, 40 år etter at hans egen bror ble drept i et kommandoraid for å redde passasjerene på et kapret passasjerfly på den samme flyplassen.

Hovedformålet med reisen er å finne nye handelspartnere i en verdensdel som har distansert seg fra Israel på grunn av konflikten med palestinerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Under oppholdet i Uganda vil Netanyahu ta del i 40-årsmarkeringen av den israelske kommandooperasjonen for å redde de israelske passasjerene på et Air France-fly som to palestinere og to tyskere sto bak.

Hans egen bror Yonatan ledet operasjonen, men ble drept under skytingen, og det er reist en statue av ham i nærheten av flyplassen.

Etter Uganda reiser han til Kenya, Etiopia og Rwanda, men før han reiser videre, møter han afrikanske ledere også fra Sør-Sudan, Zambia og Malawi på et toppmøte i Uganda.

I forbindelse med reisen har Israel kunngjort en bistandspakke på 110 millioner kroner for å styrke båndene til afrikanske land.

Til gjengjeld håper Israel på mer støtte fra Afrika i FN, der et overveldende flertall stemte for å gi palestinerne observatørstatus.

Les også
Netanyahu får kritikk for hårreisende pengebruk
Les også
Israel og Tyrkia gjenopptar kontakten etter seks år
Les også
Israelsk minister vil bygge kunstig øy utenfor Gaza
Les også
Israel godkjenner nye bosetninger i Jerusalem
Les også
Omstridt utstilling om jøder og Israel