ØDELEGGELSER: Et hus i den nepalske landsbyen Nibuwatar er ødelagt.

Mistet venner i skjelvet

Minst 35 personer tilknyttet Strømmestiftelsens arbeid, omkom i jordskjelvet sist lørdag.

Strømmestiftelsen arbeider med kasteløse, utvikling og utdanning i Sør- Nepal, nær grensen til India. Nå er det unntakstilstand i området, og stiftelsen har klart å etablere bistand i et distrikt som myndighetene hittil ikke har nådd fram til.

– Det er i de sterkt berørte områdene Makwanpur, Rasuwa og Sindhupalchowk at vi nå er i full gang med hjelpearbeid, sier fungerende generalsekretær Kristine Sødal i Strømmestiftelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Kirkens nødhjelp: Folk ringer og ber om å få dra til Nepal

Omkom

Generalsekretæren opplyser at 35 personer, som var en direkte del av stiftelsens utviklingsprogram i landet, er bekreftet omkommet.

– Og vi frykter at det kan være snakk om flere. Uten at jeg kan si noe sikkert, er det grunn til å tro at flere av de døde var unge jenter, fordi dette er målgruppen for arbeidet vi driver, sier Sødal.

– Når det er snakk om mennesker man kjenner, kommer verden plutselig så nær, avslutter hun.

På plass

Logistikk og transport har vist seg å være en utfordring for frivillige organisasjoner i arbeidet med å bistå etter jordskjelvet. Den problematikken slapp Strømmestiftelsen å ta stilling til.

– Da katastrofen inntraff hadde vi allerede folk på plass. Da var det naturlig for oss å gå utenfor de rammene vi vanligvis arbeider innenfor, for å bistå med vann, medisiner, telt og tepper til de trengende, sier Sødal.

Les også
Evakuerer norske misjonærer fra NepalJordskjelvet
Les også
Ringer og ber om å få dra til Nepal
Les også
UD: – Alle nordmenn i Nepal gjort rede for
Les også
Brende oppfordrer nordmenn til å bli i Nepal
Les også
Nepal: Trenger milliarder for å gjenoppbygge landet
Les også
Tre dagers landesorg i Nepal