UTSENDINGER: Marita Strømsem og Jan Schrøder gleder seg til å bli en del av arbeidsmiljøet på Misjonsalliansens kontor i Ho Chi Minh City, Vietnam. De brenner for å finne varige løsninger som skaper verdighet og bekjemper fattigdom, sier de til Dagen. Foto: Nidaros domkirke og Vår Frue menighet

Marita (43) og Jan (45) skal bekjempe fattigdom i Vietnam: – En trygg jobb skaper varig endring i menneskers liv

#arbeidsdagen: Nå blir ekteparet Marita Strømsem og Jan Schrøder Misjonsalliansens nye utsendinger til Vietnam.

I Vietnam skal ekteparet være en del av organisasjonens fattigdomsbekjempende arbeid.

– Vi har gjennom studier og reiser i utlandet tidligere sett verdens urettferdighet på nært hold. Nå gleder vi oss til å kunne bidra direkte i kampen mot fattigdom, forteller de.

Misjonsalliansens arbeid i Vietnam fokuserer på klimaendringer, inkluderende utdanning, å styrke rettighetene til personer med nedsatt funksjonsevne og på mikrofinans, ifølge organisasjonens nettside.

Les også
World Watch List 2021: Slik forverrer pandemien forfølgelse av kristne

Område hardt rammet av klimaendringer

Ekteparet sier de er imponert over Misjonsalliansens metodiske og kunnskapsbaserte tilnærming til fattigdomsbekjempelse.

De mener det å være med på å skape jobbmuligheter er en viktig del av veien ut av fattigdom, spesielt for minoriteter og marginaliserte grupper.

– Det å få en trygg jobb skaper varig endring i menneskers liv. Klimaendringer rammer området hardt. Derfor ser vi fram til å hjelpe med opplæring og omstilling til jordbruk som overlever når klimaet endrer seg, uttaler de til Dagen, og legger til:

– Misjonsalliansen skal gi enkeltmennesker mulighet til å stå på egne ben uten at de blir avhengige av oss. Her skal vi bidra med inspirasjon til nestekjærlighet ut fra vår kristne tro, erfaring og utdannelse.

Løfter kvaliteten

Misjonsalliansen er svært glad for å kunne sende ut Jan og Marita til Vietnam, ifølge Andreas Løland, organisasjonens kommunikasjonsrådgiver.

– De har med seg erfaring, kompetanse og verdier som vil løfte kvaliteten på arbeidet gjennom nye perspektiver og erfaringer. De har også stor forståelse for hva vi ønsker å få til og hvordan vi jobber, sier Løland.

Les også
Trengs bistand i «rikere» land?

Bred erfaring

Marita Strømsem skal jobbe som programrådgiver. Arbeidet går ut på å skape gode arbeidsplasser, og å lede prosjekter som gjenreiser mennesker og inkluderer dem i fellesskap, forklarer Løland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fram til nå har Strømsem vært produktansvarlig innen Helse i Maske AS. Dette er en av Norges største grossister. Det siste året har hun fokusert på å skaffe smittevernutstyr til det norske helsevesenet. Hun har også jobbet med bærekraftig forretningsvirksomhet og etisk handel i samarbeid med Etisk Handel Norge.

– Strømsems mangeårige erfaring innenfor markedsføring og prosjektledelse vil komme godt med, mener Løland.

Her skal vi bidra med inspirasjon til nestekjærlighet ut fra vår kristne tro, erfaring og utdannelse.

Ektefellen Jan Schrøder skal være landdirektør og leder for Misjonsalliansens kontor i Ho Chi Minh City, som er landets største by.

Han er utdannet siviløkonom og har tidligere bodd og arbeidet flere år i utlandet. Han har også mangeårig erfaring som leder av kunnskapsorganisasjoner. Nå kommer han fra en stilling som daglig leder i Nidaros domkirke og Vår Frue sokn.

Nøkkelpersoner

Misjonsalliansen har lang tradisjon for å ha utsendinger i sine samarbeidsland. Dette er en del av organisasjonens identitet og særpreg, mener Andreas Løland.

– Utsendingene er bærere av Misjonsalliansens visjon, verdier og strategi og er nøkkelpersoner i forhold til ledelse, partnerrelasjoner og det å skape engasjement og forståelse for arbeidet Misjonsalliansen støtter, sier han.

----------

Arbeidsdagen er Dagens nye spalte om nyansatte i Kristen-Norge. Har du fått ny jobb? Tips oss gjerne.