Guillermo Maldonado, pastor fra Miami i USA, håper å fylle setene i Oslofjord Convention Center som har plass til 6000 mennesker. Bildet er tatt under et møte i Brasil i fjor. Foto: Elreyjesus.org

Lover mirakler i Vestfold

Pastor Guillermo Maldonado (50) er ingen kjent predikant i Norge, men prominent i amerikansk kirkeliv. Han markedsfører guddommelige mirakler når han i dag, mandag 20. april inntar Oslofjord Convention Center.

På invitasjon fra TV Visjon Norge flyr Maldonado til landet for å tale for en forsamling som arrangørene tror blir stor.

Stor pågang har ført til at TV-stasjonen i Drammen valgte å flytte konferansen til Oslofjord Convention Center i Stokke i Vestfold.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Smiths Venners enorme konferanseanlegg eies av Stiftelsen Brunstad Konferansesenter. Oslofjord Convention Center leier stedet på åremål

«Studio 2 i Drammen blir for lite», konstaterer TV-stasjonen.

Da er det mer sannsynlig at det er plass nok i Stokke. Oslofjord Convention Center kan ta imot hele 6.000 mennesker.

Møtene sendes direkte på TV Visjon Norge - og på nett-TV.

Stor menighet

Maldonado leder den største menigheten i Miami i USA, uavhengig av kirketilhørighet, ifølge det kristne magasinet Charisma. 18.000 medlemmer er knyttet til El Rey Jesús – Kong Jesus-menigheten – som er «en apostolisk og profetisk menighet», ifølge Wikipedia. Den skal også være den største spansktalende menigheten i USA.

Både i 2009 og i 2013 ble Maldonado utvalgt til å be under åpningen av sesjonen i Representantenes hus i den amerikanske Kongressen, en ære som tilkommer de færreste.

I Norge er han ikke velkjent, men han nevnes blant de mest innflytelsesrike predikanter i den spansktalende delen av USA. Og innflytelsen skal være voksende.

Nett-TV: På YouTube ligger det mange videoer der Guillermo Maldonado taler på engelsk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kritikk

Han er samtidig utsatt for kritikk, slik mange kristne forkynnere av en viss størrelse blir i USA.

Blant ankepunktene på en Facebook-side opprettet for å avsløre ham - og på nettstedet Christian Forums - kommer det påstander om at miraklene han påberoper seg, ikke kan ha funnet sted eller at de er ubibelske.

Han anklages også for å være en selvutnevnt apostel og en falsk profet. At han bor i et hus til to millioner dollar faller også flere tungt for brystet.

Kall fra Jesus

Maldonado sier at Jesus viste seg for ham mens han var i bønn. Han hørte Jesus si:

– Jeg har kalt deg til å bringe min overnaturlige kraft til denne generasjonen.

I 1996 startet han en menighet med tolv medlemmer som siden har vokst sterkt. Til nå har han forfattet over 50 bøker og undervisningshefter, og mange av dem finnes på både spansk, engelsk, portugisisk, italiensk og fransk.

Maldonado er også sterkt involvert i TV-arbeid med programmer om Guds overnaturlige inngripen på stasjoner som TBN, Daystar og The Church Channel.

Ut fra modermenigheten skal det ifølge TV Visjon Norge ha blitt plantet hele 2.000 hus- menigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Forventninger

Maldonado forkynner at kristne må bruke Guds kraft til å vise at Gud er aktiv også i dagens verden, på samme måte som han var det i kirkens første tid. Han hevder videre at man ikke virkelig kan kjenne Gud uten hans overnaturlige kraft. Men gjennom denne kan man motta Guds velsignelse gjennom helbredelse, utfrielse og velstand.

Ved ankomst Norge spenner han forventningens bue.

Foran konferansen som holdes i Stokke fra i kveld (mandag 20. april) og fortsetter med formiddags- og kveldsmøte tirsdag, med en lukket lunsj for norske pastorer imellom, kan de frammøtte se fram til store hendelser.

– Forvent mirakler, siteres Maldonado på forsiden av ukeavisa Norge Idag.

Hva mer er: Maldonado lover mirakler, følger avisa opp i en stor reportasje inne i avisa.

Guillermo Maldonado

50-åringen Guillermo Maldonado leder USAs største spansktalende menighet i Miami i Florida.

Menigheten El Rey Jesús har omkring 18.000 medlemmer.

Mandag og tirsdag er han i Norge for å forkynne i regi av TV Visjon Norge.

Les også
Omstridt TV-forkynner forklarer pengebønn
Les også
Læren om å så og høste
Les også
Visjon Norge-koden
Les også
– Tragisk og uakseptabel forkynnelse på Visjon NorgeTV Visjon Norge
Les også
Gi plass for Guds under
Les også
Filmserie med muslimsk JesusKilling Jesus