PASTOR: Den tidligere elektrikeren blir pastor for Misjonssambandet i Foto: Privat

Lars-Olav (26) fra Jæren blir pastor i Tromsø

#arbeidsdagen: Blir pastor i Misjonssambandets forsamling i Tromsø.

Lars-Olav Siqveland Morstøl (26) blir pastor i Fjellheim misjonsforsamling.

Morstøl, som opprinnelig kommer fra Vigrestad på Jæren, fullfører for tiden sin mastergrad i teologi og misjon ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Har er tidligere utdannet elektriker.

Arbeidet med å rekruttere pastor til forsamlingen foregått i flere år, ifølge Øivind Ruud Kringstad, regionleder i Misjonssambandet nord. Nå gleder han seg over at Morstøl skal fylle rollen.

– Hans forankring i Bibelen er viktig, og vi tror han kan fylle en viktig rolle i det mangfoldige arbeidet i Tromsø, sier Kringstad til Dagen.

Morstøl har mange ønsker for den nye jobben, men sier han vil prioritere det viktigste: det som fører til at troende bevares, nye blir nådd og Gud blir æret.

– Hva tenker du om din unge alder i denne tjenesten?

– Mer erfaring vil alltid være positivt, men dersom vi ser på forsamlingsarbeidet i Misjonssambandet er det flere ubesatte pastorstillinger, så det er tydeligvis et behov. Det behovet kan jeg bidra med å imøtekomme.

– Når Misjonssambandet og Fjellheim nå har tilbudt meg stillingen, anser jeg det som en stor tillitserklæring som også gir motivasjon til å ta fatt på en noe overveldende oppgave, sier den påtroppende pastoren.

Utover pastorrollen kommer han også til å ha en mindre stilling som lærer ved Fjellheim bibelskole. Morstøl tiltrer i stillingen fra august.

----------

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Arbeidsdagen er Dagens nye spalte om nyansatte i Kristen-Norge. Har du fått ny jobb? Tips oss gjerne.