Streikegeneral og forhandlingsleder Ragnhild Lied står torsdag overfor ny vanskelige runder med forhandlinger med KS. Hennes medlemmer vil neppe akseptere et nytt forslag til løsning som ikke går langt i å skrinlegge det omstridte kravet til bunden arbeidstid. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Lærerne og KS går nye runder hos Riksmekleren

I formiddag møtes partene i lærerkonflikten på nytt på Riksmekleren kontor i Oslo, til det som kan være starten på slutten på streiken.

– Det eneste sikre nå er at vi vil jobbe hardt og systematisk sammen med partene og forvisse oss om at enhver mulighet for å finne en løsning er utprøvd, sier riksmekler Nils Dalseide til NTB.

Hvis målet er å avblåse konflikten mellom lærerne og KS før skolestart neste uke, begynner det å haste med å finne en løsning på spesielt det omstridte arbeidstidskravet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Partene møttes mandag for første gang siden streiken brøt ut for alvor, idet medlemmene i Utdanningsforbundet med stort flertall stemte ned den fremforhandlede løsningen. Siden da har KS og lærerne stort sett jobbet hver for seg med sikte på å finne en ny enighet.

I dag klokken 10 er det duket for et nytt fellesmøte hos Riksmekleren. Utfallet av det blir trolig svært retningsgivende for hvor veien går videre – og om den veien fører ut av konflikten.

– Mekler Reidun Wallevik og jeg jobber intenst med å tilrettelegge for leting etter en mulig minnelig løsning og har hatt en veldig god dialog med partene, sier Dalseide.

Les også
Partene i lærerstreiken møtes mandag
Les også
Kan bli storstreik blant lærerne fra skolestart
Les også
NRK: Tiusener av lærere kan tas ut i streik