STERK HISTORIE: OL-utøveren og krigshelten Louis Zamperini ble ­plassert i en japansk arbeidsleir, men klarte å tilgi de som torturerte ham. Foto: United International Pictures

Kristen omvendelse utelatt i film av Angelina Jolie

Unbroken er historien om den amerikanske OL-utøveren og krigshelten Louis Zamperini.

Filmen Unbroken har premiere i USA 1. juledag. Den kommer til norske kinoer på nyåret.

Unbroken er historien om den amerikanske OL-utøveren og krigshelten Louis Zamperini. Han ble utsatt for tortur i en arbeidsleir i Japan og overlevde flystyrt og forlis på havet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Senere ble han frelst under en Billy Graham-kampanje, som gjorde at han kom tilbake til Japan og tilga vaktene som hadde slått ham.

Han vitnet også for dem om sin nyvunne tro.

Utelot vitnesbyrd

Ifølge Christian Post er vitnesbyrdet om hva Jesus har betydd for Zamperini utelatt i filmen regissert av Angelina Jolie.

Evangelist Greg Laurie, som kjente den nå avdøde Zamperini, er skuffet over at det viktigste i veteranens liv er tatt bort i filmen.

– Jeg er skuffet over at Angelina Jolie har valgt å utelate denne vitale og viktige delen av livet til Louis Zamperini. Det mest fantastiske ved Zamperini er ikke at han overlevde tortur i japansk arbeidsleir, eller drev 47 dager på havet. Det er det faktum at han, etter at han ble en kristen, dro tilbake til Japan og oppsøkte vaktene som slo ham og tilga dem. Han fortalte dem om Jesus, sier Laurie til Christian Post.

Evangelisten er overbevist om at historien om Zamperini hadde endt tragisk hvis det ikke var for at han kom til tro på Jesus i voksen alder.

– Han fortalte meg at han led av posttraumatisk stress etter krigen og var avhengig av alkohol. Da han møtte Jesus ble han umiddelbart helbredet og sluttet å drikke, sier Laurie.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Selv om den kjente skuespilleren, og nå regissøren, Angelina Jolie, har valgt å utelate det kristne vitnesbyrdet i filmen tror Laurie at Unbroken fortsatt kan være et springbrett for evangelisering.

– Kanskje vi som kristne kan bruke filmen som et springbrett til å fortelle resten av den utrolige historien til Zamperini, sier han.

Manuset til Unbroken er skrevet av det prisbelønte brødreparet Joel og Ethan Coen basert på boken Unbroken: A World War II Story of Survival, Resiliende, and Redemption av Laura Hillenbrand.

Les også
Hollywood tar bibelbølgen
Les også
Trosstyrkende og kontroversielt om himmelenHeaven is for real
Les også
Hevder Bibelen gjør mindre inntrykk enn Harry Potter
Les også
«Noah» forbys på kinoer i Kina
Les også
- «Noah»-filmen er et spring-brett for evangeliseringOpen Air Campaigners