- «Noah»-filmen er et spring-brett for evangelisering

Når kinogjengere til helgen kommer for å se filmen om Noah, kan de bli tilbudt en løpeseddel fra kristne ungdommer som driver evangelisering.

- Vi ser på denne fil­men som et spring­brett for å nå ut med evan­ge­li­et. Det blir spen­nen­de å ta tak i en film om Noah, som sik­kert mange nord­menn kjen­ner fra bi­bel­his­to­ri­en, sier Hart­vig Klos­ter til Dagen.

Han er leder for or­ga­ni­sa­sjo­nen Open Air Cam­paig­ners (OAC), og de sat­ser på å dele ut 15.000 løpe­sed­ler til kino­gjes­ter i for­bin­del­se med fil­men.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Pre­miere i mor­gen

Kino­fil­men «Noah» har pre­miere i Norge i mor­gen, og det er knyt­tet stor spen­ning til hvor­dan den vil slå an her i lan­det.

For­ri­ge helg hadde fil­men pre­miere i USA, og dro da inn 44 mil­lio­ner dol­lar. Til tross for kri­tik­ken om at fil­men er den minst bi­bels­ke bi­bel­fil­men som noen gang laget, var det mange som ville se den. Fil­men kos­tet 130 mil­lio­ner dol­lar å pro­du­se­re, og har al­le­re­de sopet inn 95 mil­lio­ner dol­lar uten­for USA.

Ak­tu­elt bud­skap

Selv om Hart­vig Klos­ter ikke går god for alt som kom­mer frem i Noah-fil­men, så un­der­stre­ker han at bud­ska­pet i his­to­ri­en er vel­dig ak­tu­ell for vår tid.

- År­sa­ken til at Noah fikk be­skjed om å bygge arken, var at ond­ska­pen og ego­is­men i ver­den var vel­dig sterk, og Gud ville ta et opp­gjør med men­nes­ke­he­ten. Der­for skul­le Noa bygge en ark for at hans fa­mi­lie skul­le red­des.

Det er også en red­ning for oss men­nes­ker i dag, for Gud vil frel­se oss. Arken er der­for et bilde på Jesus, sier Hart­vig Klos­ter.

Han viser også til bud­ska­pet om domme­dag er fort­satt ak­tu­elt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- De fles­te uten­om Noahs fa­mi­lie tok det ikke se­riøst at det skul­le skje en dom, og vi møter samme hold­ning i dag, på­pe­ker han.

15.000 løpe­sed­ler

Målet for ak­sjo­nen til OAC er å dele ut 15.000 løpe­sed­ler uten­for kino­lo­ka­ler rundt i Norge både i hel­gen og i de nær­mes­te ukene.

- Vi øns­ker å nå ut med evan­ge­li­et om Jesus til flest mulig ste­der, og vi prø­ver å opp­ret­te grup­per på tre-fire per­soner som kan være ak­ti­ve uten­for ki­no­ene. Vi sen­der ut gra­tis ma­te­ri­ell til alle som vil ha, sier Klos­ter.

Han ram­ser opp en rekke byer der team­e­ne al­le­re­de er på plass. Selv skal han være med under ak­sjo­nen i Askim og Ski.

Domme­dag - vårt pro­blem

På løpe­sed­de­len står blant annet at domme­dag er men­nes­ke­nes pro­blem. Det vises til at Gud er den samme i dag som på Noahs tid, og han vil straf­fe all ond­skap.

«Har vi gjort urett, for ek­sem­pel bak­snak­ket, løyet eller vært ego­is­tis­ke, er vi skyl­di­ge på domme­dag, og vil gå for­tapt», heter det i løpe­sed­de­len.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men det vises også til en red­ning: «Jesus tok vår straff og skyld på seg da han døde en gru­full død på kor­set».

Førs­te gang

- Vi håper at flest mulig vil lese vår løpe­sed­del, som også hen­vi­ser til vår hjemme­side. Her er det mer in­for­ma­sjon om fil­men, som er ut­ar­bei­det av or­ga­ni­sa­sjo­nen Da­ma­ris, for­tel­ler Hart­vig Klos­ter.

Det er førs­te gang at OAC ak­sjo­ne­rer i for­bin­del­se med en kino­film.

DAGEN

Open Air Campaigners

En tverrkirkelig misjonsorganisasjon som ble startet i Sydney, Australia i 1892, og driver arbeid i 30 land, deriblant Norge.

Ønsker å stille seg til rådighet for å bringe evangeliet til mennesker primært ved gateevangelisering.

Mottoet er å gjøre Jesus Kristus kjent for alle mennesker på alle steder.

Les også
Dom, pasjon og dramatisk frelse
Les også
Åtte kinoer viser ikke «Noah» grunnet priskrangel