– Det kjennes godt, sa KrF-leder Knut Arild Hareide, da han fikk overrakt prisen for årets valgkampvinner. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Knut Arild Hareide utropt til valgkampens vinner

Kristelig Folkeparti (KrF) og partileder Knut Arild Hareide er av Kampanje kåret til valgkampens vinner.

– Dette er veldig hyggelig. Det kjennes godt. Valgkamp består av et helt lag og et helt parti. Det er veldig mange som har gjort en fantastisk innsats, sa Hareide da han ble utropt til vinner, direkte på TV 2 Nyhetskanalen.

LEDER: «Jeg er sønn av en flyktning»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Leder i Kampanjes valgkampjury, Terje Svabø, og jurymedlem og redaktør i Kampanje, Knut Kristian Hauger, overrakte prisen.

«Årets valgkamp har vært preget av den største humanitære katastrofen i Europa siden 2. verdenskrig. Flyktningkatastrofen har grepet rett inn i fylkes- og kommunevalgkampen, men KrF har klart å håndtere krisen på en kommunikasjonsfaglig meget sterk måte og tatt eierskapet i valgkampens viktigste sak», het det i juryens begrunnelse.

– Valgkampen ble annerledes og vi klarte å snu oss rundt. Vi forsto hvilken bølge som har gått gjennom det norske folk. Syria-spørsmålet og saken om søndagsåpne butikker er saker som KrF har sin sjel i. Det gjenspeiles også i kommunikasjonen. Det har vært ekte engasjement, fortalte en fornøyd Hareide.

Les også
Oslo-kirke vurderer å åpne for flyktninger
Les også
Sverigedemokraterna bryter med ungdomspartiet
Les også
Sakene som avgjorde
Les også
Fatmata (45) har aldri stemt
Les også
Hareide beskylder Støre for sidebytte