KrF-leder Knut Arild Hareide er ikke fornøyd med Jonas Gahr Støres svar om flyktninger. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Hareide beskylder Støre for sidebytte

Knut Arild Hareide mener Ap-leder Jonas Gahr Støre legger seg for nær statsministeren i debatten om Norges ansvar for flyktningene i Europa. – Et tapt slag, hevder KrF-lederen.

– Jeg er ikke store karen alene. Og selv om jeg har med Rasmus (Hansson), (Audun) Lysbakken og Trine (Skei Grande), blir vi for små når Jonas og Erna slår seg sammen og vegrer seg for å dele noe av presset som nå er på land som Ungarn og Hellas. Dette er i ferd med å bli et tapt slag, og det beklager jeg, sier Hareide til VG.

Hareide viser til partilederdebatten på NRK fredag kveld, der han henvendte seg til Støre i håp om å få støtte etter å ha blitt «avvist» av statsminister Erna Solberg (H).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Da opplevde jeg at han la seg inntil Erna. Dermed er asylpolitikken tilbake der den har vært i lang, lang tid: I samforstand mellom Ap og Høyre, sier KrF-lederen.

LES: Fatmata (45) har aldri stemt

Jonas Gahr Støre mener på sin side at Ap er mer enig med KrF og de andre enn det Hareide vil ha det til.

– Rundt bordet i partilederdebatten hørte jeg et samstemt politisk budskap, kanskje bortsett fra Fremskrittspartiet, om at Norge skal bidra til en europeisk, felles innsats for å ta imot flyktninger og rette opp de manglene som nå er, sier Støre.

Les også
LO-forbund krever søndagssvar før valget
Les også
Sakene som avgjorde
Les også
Fatmata (45) har aldri stemt
Les også
Solberg tror folk forstår faktafeil om flyktninger
Les også
Overlot valget til de aktive