USAs utenriksminister John Kerry og Israels statsminister John Kerry hadde mandag møter bak lukkede dører i Roma foran onsdagens møte i FNs sikkerhetsråd. Foto: Evan Vucci / Reuters / NTB scanpix

Kerry fortsetter Midtøsten-diplomatiet i Paris

USAs utenriksminister John Kerry hadde mandag møter med Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Roma. Bakgrunnen er det palestinske kravet om en tidsfrist for å avslutte det de mener er en okkupasjon av Vestbredden fra Israel sin side.

Mandagens møter ble holdt bak lukkede dører, og Kerry fløy direkte videre til Paris. Der skal han ha møter om den israelsk-palestinske fredsprosessen med utenriksministerne fra Frankrike, Tyskland og Storbritannia. Kerry kom ikke med noen uttalelser etter mandagens møte.

Den palestinske regjeringen med president Mahmoud Abbas i spissen vil presse fram en avstemning om saken i FNs sikkerhetsråd onsdag. Palestinerne vil at Israel skal få en tidsfrist på to år til å avslutte det de mener er en okkupasjon. Frankrike har lagt fram et annet resolusjonsforslag, som setter en tidsfrist på to år for sluttføringen av fredssamtaler mellom de to partene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

USA har tradisjonelt lagt ned veto mot alle resolusjoner rettet mot Israel i FNs sikkerhetsråd, men det er blitt antydet at landet denne gangen ennå ikke har bestemt seg.

Netanyahu slo mandag igjen fast at Israel nekter å sette noen tidsramme for når landet skal trekke seg ut av Vestbredden.

Les også
Netanyahu: Israel lar seg ikke presse til tilbaketrekking
Les også
Hva skal Israel med fiender når...
Les også
Elgvin legger grunnen for at Israel blir borte
Les også
Sanksjoner blant venner?
Les også
Eksplosjon ved fransk kultursenter i Gaza by