Ebola-frykten sper seg i Afrika og Kenya stenger nå grensa for reisende fra de hardest rammede landene. Illustrasjonsfoto: Reuters / NTB scanpix

Kenya stenger grensa for reisende fra ebola-land

Kenya stenger grensa for reisende fra Sierra Leone, Liberia og Guinea, av frykt for ebola. Samtidig har tre ebolasmittede pasienter i Liberia fått doser av en ny medisin.

Det er tre afrikanske leger som ble smittet med det dødelige viruset da de behandlet ebolasyke pasienter, som nå har fått de første dosene av det nye og nesten uprøvde legemiddelet Zmapp.

Tre andre ebolasmittede personer har tidligere fått doser av den nye medisinen. To av dem, to amerikanske sykepleiere, er på bedringens vei mens en 75 år gammel spansk prest er død.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) finnes det kun om lag 10 til 12 doser av legemiddelet, og det har reist etisk vanskelige spørsmål om hvilke pasienter som skal prioriteres.

Les også: Ebola-rammede Nigeria sparker 16.000 leger

Stenger grenser

Både WHO og Leger Uten Grenser har advart om at ebolaepidemien sprer seg langt raskere enn forventet. Det har gjort at mange land har satt i verk ekstra sikkerhetstiltak for å hindre spredning.

Kenya Airways har alt innstilt sine flyruter fra de ebola-rammede vestafrikanske landene, og vil fra tirsdag av også stanse flyrutene til Liberia og Sierra Leone.

Beslutningen vil skape store problemer for mange reisende, ettersom Nairobi er et knutepunkt for flyruter i Afrika og til og fra kontinentet.

Les også: WHO: Ebola-utbruddet er langt verre enn antatt

Frivillige

Ebola har til nå krevd 1.145 menneskeliv i Vest-Afrika og over 2.000 er smittet av det dødelige viruset.

I Nigeria er om lag 800 frivillige lært opp til å hjelpe til i kampen mot det dødelige viruset. Tolv personer har testet positivt på ebola i Nigeria, som er Afrikas mest folkerike land, og fire er så langt døde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Landet sliter også med mangel på helsepersonell etter at myndighetene i landet har avskjediget flere tusen leger i forbindelse med en arbeidskonflikt.

Les også
Ebola-rammede Nigeria sparker flere tusen streikende legerEbolaviruset
Les også
WHO: Ebola-utbruddet er langt verre enn antattEbolaviruset
Les også
Folkehelseinstituttet advarer mot ebola-hysteri
Les også
Spansk prest døde av ebolaEbolaviruset