P. Josef Ottersen i St. Olav katolske domkirkemenighet og Fr. Haavar Simon Nilsen i St. Dominikus kloster svarer på spørsmål som nordmenn lurer på. Skjermdump: St. Olav katolske domkirke/YouTube

Katolske prester går ut med egne svar på NRKs intime spørsmål

Da p. Josef Ottersen fikk se lutherske prester svare på spørsmål som norske seere lurer på, men ikke tør å spørre om, bestemte han seg for å være raskt ute med et katolsk tilsvar. Se videoen her.

Svarene på seer-spørsmål fra prester i Den norske kirke om ulike kontroversielle tema (Se episoden avNRK-programmet «Ikke spør om det» her), fikk en delt mottakelse uken som gikk. Statsminister Erna Solberg var en av dem som likte det hun så:

Andre var derimot ikke like begreistret, og prester i Frimodig kirke reagerte på det de så som enlegitimering av fyll og utroskap.

Katolsk svar

Noen prester i Den romersk-katolske kirken valgt istedet å lage sine egne svar på de intime spørsmålene som NRK hadde som utgangspunkt for sitt program.

Prestene er Haavar Simon Nilsen i St. Dominikus kloster og Josef Ottersen i St. Olav katolske domkirkemenighet, Hallvard Thomas Hole i St. Frans kloster og Pål Bratbak (studieopphold i Roma).

– P. Pål Bratbak spurte om vi hadde sett programmet på NRK, og om ikke vi skulle prøve samles til jul for å lage noe lignende. Men så sa jeg at dette er ferskvare og responsen må komme iløpet av en dag eller to, forteller Ottersen til Dagen.

Etter noen intense dager med opptak og klipping la de ut det ferdige resultatet på Facebook og YouTube søndag. Det ferdige resultatet kan du se under.

Se de katolske prestenes svar: