GAZA: Her demonstrerer palestinere på Gazastripen ved grensen til Israel på dagtid onsdag 25.august. Fremover vil slike protester finne sted på natten.

Kastet eksplosiver mot israelske soldater i nattprotester på Gazastripen

Israel har gjennomført en rekke luftangrep mot Hamas-mål på Gazastripen, bare timer etter nye sammenstøt mellom palestinere og israelske soldater ved grensen.

Hundrevis av Hamas-støttede aktivister innledet lørdag kveld den første av en serie nattlige protester langs Gazas grense mot Israel.

Flere av demonstrantene har sendt brennende ballonger mot Israel, noe som har startet enkelte branner sør i Israel, melder Haaretz.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Videoer viser også at flere av demonstrantene kastet eksplosiver mot soldatene på den andre siden av grensa, og at soldatene svarte med skarp ammunisjon.

Flere såret

Tidlig søndag morgen svarte Israel med flere luftangrep. Ifølge det israelske militæret bombet flyene ett av Hamas' anlegg. Det er ikke kommet meldinger om drepte eller sårede.

Avisa skriver også at elleve palestinere ble såret i sammenstøt med israelske soldater lørdag. Soldatene skal ha avfyrte skudd mot demonstrantene kort tid etter at det ble sluppet brennende ballonger over grensen. Tre av palestinerne skal ha blitt truffet av skarpe skudd.

Oppfordrer til protester

Hamas oppfordrer palestinere til å samle seg til protester langs grensegjerdet hver eneste kveld denne uken.

– Blokaden har gjort livet på Gazastripen til et ulevelig helvete. Lettelsene som Israel sier de vil gi palestinerne, som at enkelte varer kan komme inn og utreisetillatelser til forretningsfolk, innfrir ikke minstekravene. Derfor er kravet vårt at blokaden må fjernes helt, skriver de palestinske grupperingene på Gazastripen i en felles uttalelse, ifølge Haaretz.