For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold vi publiserer

☀️ 1 krone for 1 måned Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

Kaker som bare spises til fest

I Israel har jeg lært å sette pris på at alle årstider og høytider har sine egne bakverk og matretter.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken har vi feiret høytiden purim, og i den forbindelse har bakeriene solgt store mengder av en type trekantede småkaker som kalles for hamantaschen – Hamans lommer.

Det dreier seg om lommene til den onde Haman fra Esters bok i Bibelen. Tradisjonelt har disse vært fylt med en søt masse laget av valmuefrø, men i moderne tid har en begynt å fylle dem med alt fra syltetøy, dadler, sjokolade og krokan til ost. Mange bakerier rydder hyllene for andre typer bakverk, eller de setter frem store bord der kundene kan drive selvplukk blant hundrevis av hamanslommer med ulike smaker.

Neste uke er det imidlertid slutt på salget av hamanslommene og tilbake kommer rugelach, babka, makroner, mandelbrød og bourekas. Dersom du er veldig glad i hamantaschen, må du glede deg i nesten et år til neste gang de blir å få tak i.

Powered by Labrador CMS