En gruppe som var med og markerte 70-årsdagen for frigjøringen av dødsleiren Auschwitz i Polen, holder et israelsk flagg.

Jobbannonse: «Jøder uønsket»

Et fransk grafisk firma risikerer søksmål etter at de utlyste en jobbstilling der det stod at jøder ikke er egnet til stillingen.

Dette skjedde tidligere i uken, bare en uke etter 70-årsmarkeringen for frigjøringen av Auschwitz, skriver Nettavisen.

NSL Studio, som søkte etter nye medarbeidere, forklarte først at jøder er uegnet til jobben fordi de måtte arbeide på fredagskvelder og lørdager, da jødene feirer sabbat.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter hvert endret firmaet sin forklaring og hevdet at jobbannonsen var blitt sabotert av hackere.

SOS Rasisme i Frankrike mener annonsen var diskriminerende og vil ta rettslige skritt mot firmaet.

Auschwitz-overlevende Roman Kent (85) ba om at det blir lagt til et ellevte bud til de ti hellig bud: «Du skal ikke være en som står og ser på».

– Alle jøder blir utpekt som uegnet av dette selskapet, sier advokat Alexandre Braun ved SOS Rasismes franske avdeling til BBC.

Dette skjer samtidig med at rekordmange jøder forlater Frankrike og reiser til Israel på grunn av den voksende antisemittismen i landet.

En undersøkelse utført av EUs kontor for grunnleggende rettigheter i 2013 viste at to tredeler av 6.000 spurte jøder mener antisemittisme er et betydelig problem i Europa.

Samme år flyttet 3.200 jøder fra Frankrike til Israel, en økning på 63 prosent fra året før.

I 2014 var tallet steget til i overkant av 7.000 franske jøder som forlot Frankrike og reiste til Israel, en økning på 130 prosent i forhold til 2013.

I 2012 kom det norske HL-senteret med en undersøkelse som viste at 12 prosent av befolkningen i Norge hadde fordommer mot jøder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Auschwitz-overlevende ba om et ellevte bud
Les også
Soldater knivstukket ved jødisk senter i Nice
Les også
300 overlevende samlet i Auschwitz
Les også
– Fire pågrepet i antiterroraksjon i Frankrike
Les også
Vi må aldri glemme Holocaust
Les også
Jødehat i FN og Norge