Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen i partilederdebatt om statsbudsjettet, her med Venstre-leder Trine Skei Grande. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Jensen kan stille som statsminister i 2017

Frp-leder Siv Jensen utelukker ikke at hun vil utfordre Erna Solberg om statsministerposten i 2017. Samtidig fastslår Solberg at ikke alle i regjeringen er like opptatt av klimaet.

Uttalelsene faller i to avisintervjuer i anledning regjeringens ettårsdag og kan kanskje bidra til å forsure bursdagsfeiringen i noen grad. At Siv Jensen ikke har lagt statsministerdrømmen til side, kommer fram i et dobbeltintervju med Frp-lederen og statsminister Erna Solberg (H) i VG.

Der sier hun at det kan bli aktuelt å stille som statsministerkandidat ved valget i 2017.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg utelukker det absolutt ikke. Jeg tror i så fall ikke Erna vil bli spesielt overrasket over å få konkurranse. Det er – og skal være – konkurranse i norsk politikk, sier Jensen.

– Hypotetisk

Solberg sier på sin side at hun opplever diskusjonen som hypotetisk og viser til at det er tre år til neste stortingsvalg.

– Jeg vil jo være glad hvis vi sitter til 2017, noe vi forhåpentlig gjør, sier hun.

I et intervju med Aftenposten torsdag tar statsministeren klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) i forsvar. Avisen har utpekt henne som regjeringens svakeste kort. Dette opplever Solberg som urettferdig.

– Den objektive vurderingen er at vi gjør betydelig mer enn tidligere regjeringer. Vi styrker jernbanesatsingen betydelig, vi forserer Fornebubanen og vi sørger for 50 prosent statlig bidrag til store samferdselstiltak, sier Solberg.

Samtidig slår hun fast at det er «klart tøffere å stå på for klima i en regjering hvor noen ikke er så opptatt av det».

Uttalelsen ble for øvrig tema i Politisk kvarter på NRK torsdag morgen, der Frp-leder Siv Jensen sa at hun hadde snakket med Solberg om dette og kunne røpe at statsministeren ikke var helt tilfreds med hvordan ordene falt.

Ikke dommedag

Siv Jensen mener at de mange dystre spådommene om hvordan det ville gå med Norge om Frp kom i regjering, er gjort til skamme.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I debatt med Ap-leder Jonas Gahr Støre på Politisk kvarter torsdag viste hun til økte bevilgninger til pasientbehandling, kraftig satsing i justissektoren og veiprosjekter som er framskyndet.

– Så det går vel ikke så verst, sa Jensen.

Ifølge Støre er det ikke så rart at enkelte spådommer ikke har slått til.

– En av grunnene til at det går bra, er at Frpartiet har lagt vekk brorparten av valgløftene de gikk til velgerne med for litt over et år siden, sa Støre.

Han viste til at Frp lovet å fjerne bomavgifter, at asylpolitikken skulle strammes inn og mulla Krekar sendes ut av landet.

– Så er det blitt noe ganske annet da de kom i regjeringen, framholdt Ap-lederen.

Les også
AUF-leder mener Ap kan samarbeide med KrF
Les også
Ap med beste måling på 15 år
Les også
Flere enn før mener innvandring gjør Norge bedre
Les også
Politikere går til kamp for trisomi-barnKromosomfeil
Les også
Regjeringen holder ikke familie-løfter