Migranter går i land i Augusta på Sicilia tidligere denne måneden. De fleste som ankommer Italia er menn, men det er også kvinner og barn blant flyktningene. Mange av dem er fra land som Eritrea og Syria. Foto: Antonio Parrinello / Reuters / NTB scanpix

Italia har reddet over 5.000 migranter

5.200 migranter har blitt reddet fra overfylte båter i Middelhavet utenfor Italia de siste fire dagene. Tre personer er funnet omkommet.

Været har vært rolig og fint de siste dagene, og da øker også antallet båter med migranter. De fleste kommer fra Eritrea, Syria og fra land sør for Sahara.

Den italienske marinen og kystvakten overvåker havområdene for å hindre at båtene forliser og migrantene drukner. De fleste migrantene blir tatt med til Sicilia når båtene blir brakt til land av marinen eller handelsfartøy.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Italienske asylsentre er overfylt, og saksbehandlere sliter med å behandle titusener av asylsøknader. Italia ber igjen andre EU-land om hjelp til å takle krisen, og til å ta imot migranter. Om lag to tredeler av migrantene reiser videre til andre EU-land.

Hittil i år har over 40.000 asylsøkere kommet til Italia i båter. Det er flere enn hva som kom i hele fjor.