Imam Hamid Ali Farooq ba om dialog under fredagsbønnen ved Islamic Cultural Centre sin moské i Tøyenbekken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Imam oppfordrer til dialog om karikaturtegninger

Terror og islam går ikke overens, var budskapet til imam Hamid Ali Farooq under fredagsbønnen i ICC-moskeen i Oslo. Han ber muslimer reagere på karikaturtegninger med ord, ikke vold.

I rundt 20 minutter snakket imamen om hvor viktig det er for muslimer å ta avstand fra terrorangrepet i Paris og vise ikke-muslimer at terroristene ikke representerer islam.

– Terroristene er ført på villspor. De forstår ikke hva profeten Muhammed står for, sa han til de mange frammøtte Islamic Cultural Center (ICC) fredag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han mener Muhammed-karikaturene som satiremagasinet Charlie Hebdo publiserte i 2013 ikke kan forsvare terrorangrepet onsdag, og sier krenkelser må møtes med ord – ikke vold.

– Vi liker ikke publiseringen av tegningene. Men vi skal ikke ty til voldelige midler. Vi er nødt til å svare med demokratiske midler, sier Farooq.

– Drapene i Paris gir mediene en mulighet til å trykke tegningene på nytt. Men det er på grunn av tegningen denne hendelsen skjedde. Vi bør prøve å unngå å trykke disse tegningene om igjen og om igjen for ikke å håne en stor gruppe, utdyper han overfor NTB.

Les også
– Sjefredaktøren i Charlie Hebdo blant de drepte
Les også
Nytt på nytt venter reaksjoner på terrorhumor
Les også
Terrormistenkte beleiret i fransk småby
Les også
Franske myndigheter avviser at folk er drept
Les også
PST: Trusselbildet mot Norge er ikke endret