Ubaydullah Hussain mener det bred enighet blant lærde i islam om at hån og krenkelse av profeten Muhammed skal straffes med døden. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Hussain: Profet-hån skal straffes med døden

Den norske islamisten Ubaydullah Hussain sier det er bred enighet blant lærde i islam om at krenkelse av profeten Muhammed skal straffes med døden. Han får delvis støtte av religionsforsker Kari Vogt.

Ubaydullah Hussain, som er kjent som frontfigur i Profetens Ummah, slår fast at han ikke ønsker flere angrep. Derfor oppfordrer han samfunnet til å slutte med det han omtaler som hån og fornærmelser mot islam, skriver VG.

– Det er bred enighet blant lærde i islam om at hån og krenkelse av profeten Muhammed skal straffes med døden. Vi har flere eksempler på dette fra profetens tid. Dersom noen sekulære imamer som er betalt av vestlige regjeringer mener noe annet, så får det stå for deres regning, sier han til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hussain får delvis støtte av religionsforsker og islamspesialist Kari Vogt. Det er både galt og riktig at alle som krenker profeten Muhammed skal straffes med døden, forklarer hun.

– Det er riktig i den forstand at tradisjonell islamsk lov åpner for slik straff. I dag er dette lovgiving i noen få muslimske land, blant annet Pakistan. Men ellers er det uhyre sjelden at muslimske land har dette som landets lov, og det er uansett ikke slik at man kan henrette etter forgodtbefinnende. Det vil kreve en rettssak, sier Vogt.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Max Hermansen stenger bruktbokhandel etter hærverk
Les også
Har ikkje islam med islam å gjera?
Les også
Full forvirring om PST og synagogenPST og synagogen
Les også
Fredsring vekker internasjonal oppsikt
Les også
Våger ikke å stille ut Muhammed-karikaturerUtstillingen