For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned - 1 krone Du kan betale med vipps

Deretter kr 299,- pr måned. Automatisk månedlig fornyelse til ordinær pris. Ingen bindingstid, du sier selv opp når du ønsker

Er du allerede abonnent?

Fortsett 👉

KATEKISMEN: Med ansiktet mot pastoren og ryggen mot salen skal de seks konfirmantene i Centralkirken i Bergen svare på over 40 spørsmål fra katekismen. Fra venstre: Kasper Hartvedt Olsen, Benjamin Østevold, Mathias Nyborg Haugland, Anne Helene Monsen, Vetle Myntevik og Elias Bacmann.

Her blir de fortsatt overhørt

I denne menigheten må de svare for seg på konfirmasjonsdagen. – Greit å få vist noe av det vi har lært, sier tenåringene.

Publisert Sist oppdatert

Overhøring er en saga blott i de aller fleste norske menigheter. I Den norske kirke er det flere tiår siden praksisen opphørte. Der har den blitt erstattet med samtalegudstjenester.

– Mange steder vil konfirmantene vise hva de har lært og gjort. På en samtalegudstjeneste får de muligheten til å formidle hva konfirmasjonstiden har betyd for dem, sier avdelingsdirektør Paul Erik Wirgenes i Kirkerådet.

Det varierer fra kirke til kirke hvor mye konfirmantene skal kunne. I Centralkirken i Bergen har metodistpastor Dag Martin Østevold holdt fast på den gamle skikken med overhøring i katekismen.

Powered by Labrador CMS