Max Hermansen er leder av den norske avdelingen av den islamkritiske gruppen Pegida. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Hagen kjemper for å få Pegida-lederen tilbake i skolen

Frp-veteran Carl I. Hagen mener byrådet i Oslo må gjøre alt de kan for at Pegida-leder og lærer Max Hermansen kan komme tilbake til lærerjobben.

– Hvis Hermansen er sykmeldt fordi han er redd for å gå på jobb, må Oslo kommune sørge for at arbeidsvilkårene trygges, sier Carl I. Hagen, som er leder av Oslo Frps bystyregruppe, til VG.

Den mangeårige Frp-formannen sier det er arbeidsgivers plikt å finne ut av hva som skal til for at Hermansen kan komme tilbake i jobb. Han har sendt et privat forslag til bystyret om at byrådet må sørge for at 54-åringen kan komme tilbake i jobben som lærer i osloskolen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg har jo registrert at mange politikere i det siste har stått fram og sagt « jeg er også Charlie». Da synes jeg det er rart at det har vært så stille i denne saken, sier Hagen, og viser til terrorangrepene i Paris i begynnelsen av januar.

Hermansen leder den norske grenen av den antiislamske, tyske bevegelsen Pegida (Patriotiske europeere mot islamiseringen av aftenlandet). Gruppen har i januar arrangert ukentlige marsjer mot muslimsk innvandring og islamsk påvirkning.

Hermansen har i ettertid fått beskjed om at han ikke lenger er ønsket som kursholder hos Opplysningskontoret for service og samferdsel.

54-åringen har samtidig vært sykmeldt fra klassene sine ved skolene Kuben og Etterstad videregående skoler. Ved den førstnevnte skolen fikk han ifølge avisens opplysninger kastet ting etter seg og opplevde også voldelig og truende oppførsel i klasserommet 13. oktober i fjor.

Les også
Ytringsfrihetens Max-pris
Les også
Norsk Pegida-leder fratatt deltidsjobben
Les også
Pegida-administrator hyllet moskébrann på Facebook
Les også
Full splittelse i tyske Pegida
Les også
Hermansen og Brezjnev