INTERESSERT: Ungdommen i Misjonssambandet er i stor grad opptatt av misjon, mener ledelsen i NLM Ung. I morgen starter Frontline-konferansen i Oslo. FOTO: Stein Gudvang

Frontline i front blant ungdommen

NLM Ung samler alene nesten like mye ungdom til misjonskonferansen Frontline som Agenda Ut-konferansen med de fleste norske misjonsaktørene bak seg.

Frontline arrangeres fra torsdag til søndag. Det er fjerde gang Misjonssambandets barne- og ungdomsorganisasjon roper inn unge voksne til samling om sitt hovedoppdrag. Ytremisjon skal i høysetet fra torsdag til søndag.

– Størst

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Norges største misjonsfestival», basunerte reklamen da Agenda Ut ble lansert i juni. Norges Kristne Råd (NKR) og Norme (Norsk Råd for Misjon og Evangelisering) hovedarrangører, mens pinsemenigheten Klippen i Sandnes og Imi-kirken og Misjonshøgskolen i Stavanger er lokalt ansvarlige.

LES OGSÅ: De unge svikter Agenda:ut

Agenda Ut vil også nå ungdommen, og konferansen er resultatet av sammenslåingen av Normes Link-konferanse, Imi-kirkens Agenda 1 og Klippens UT-konferanse. De tok mål av seg til å samle 1000 deltakere fra så godt som hele det misjonsengasjerte kristen-Norge. Pr. tirsdag var det omkring 250 påmeldte. På Nord-Jæren venter de flere på møtene enn de som er påmeldt selve konferansen – men 250 er utvilsomt et skuffende lavt antall.

Møtearenaene er redusert fra tre til to som følge av få påmeldte. Det er også færre seminarer enn opprinnelig planlagt.

200 påmeldte

På Sinsen i Oslo går Frontline av stabelen nøyaktig samtidig.

– Vi har 200 påmeldte fra torsdag til søndag, men vi antar at det blir flere enn det, sier konferanseansvarlig Kjersti Lilleaasen. Hun er til daglig administrasjonsleder i NLM Ung som baker sitt landsmøte inn i misjonskonferansen. Dette avvikles lørdag.

Hun opplyser at det ikke er lagt til rette for digital registrering av dagspass, men regner med at flere vil komme i selve helgen, for da har ungdommen fri fra skole, utdanning og arbeid. Hun tror det godt kan bli 3-400 ungdommer til stede i helgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES OGSÅ: Favner bredt for å nå lenger med misjon

Drøfter trossamfunn

I år er landsmøtet i en kortversjon der de første to timene lørdag vil gå med til valg, godkjenning av regnskap og rene årsmeldingssaker.

Den store saken forøvrig er spørsmålet om Norsk Luthersk Misjonssamband bør danne et eget trossamfunn og hva slags konsekvenser dette eventuelt vil få for barne- og ungdomsarbeidet.

– Vil dette spørsmålet på noen måte smitte over til selve konferansen og samtalene ved måltidene?

– Det vil jo vise seg hvor stort engasjement det er rundt saken blant ungdommen. Dette er noe av det også vi ønsker å finne ut. Noen har jo sagt at trossamfunn er noe ungdommen ønsker, men vi vet ikke, sier administrasjonsleder Lilleaasen.

Det er i Sinsen kirke og Misjonssambandets hovedkvarter på Fjellhaug Frontline avholdes. Ungdom i andre halvdel av tenårene er hovedmålgruppen, men NLM Ung, Misjonssambandets avlegger for barne- og ungdomsarbeid, organiserer ungdom opp til 25-årsalderen.

Det er trolig flest fra Misjonssambandets egne rekker som kommer, men møtene i Sinsen kirke er åpne for alle. Det blir mer lukket når NLM Ung gjør unna sitt landsmøte lørdag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES OGSÅ: Nedgangen fortsetter for misjonsbladene

Flest av de yngste

– Hva vet dere om dem som kommer?

– Målgruppa vår er fra 15 til 25 år, og tidligere er det nok de yngste det har vært flest av, men det ser ut som mange også er i starten av 20-åra, sier Lilleaasen.

– Er det også en del av strategien å nå ungdommen i så tidlig alder som mulig?

– Det er ikke viktigere å nå 15-åringene, men vi arrangerer en ytremisjonskonferanse hvor vårt fokus er på misjon. Mange av tenåringene er i avslutningen av videregående og lurer på hva de skal gjøre med livet sitt. De vet ikke om de skal studere eller gjøre noe annet. Men det kommer også studenter som ikke vet hva de skal gjøre framover eller hvor de skal bosette seg. Det vi skal ta opp i løpet av Frontline er aktuelt for hele aldersgruppa som kommer, sier Lilleaasen.

Misjonsinteressert

– Er moderne for ikke å si postmoderne NLM-ungdom interessert i misjon?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– I Misjonssambandet er vi såpass privilegerte at vi har mange ungdommer som synes det er kjekt med misjon og som ser verdien i det. Jeg tror at mange vurderer å ta del i misjon selv, samtidig som det helt sikkert er mange som ikke tenker i de banene. Men det er ikke utelukkende folk som reiser ut, vi trenger. Man trenger ikke være misjonær for å spre evangeliet, men kan være et vitne der man bor også. Misjon er uansett aktuelt for alle, for det er mange måter å ha misjonsengasjement på. Misjon er et vidt begrep, sier Lilleaasen.

LES OGSÅ: Tror på et skred av nye misjonærer

I et tematisk vidtfavnende program skal det holdes seminarer blant annet misjonshistorie, unådde folkeslag, forfulgte kristne og menneskehandel.

Og så er det ett spørsmål som lyder i enhver som lurer på han eller hun skal ut i misjon selv: «Kall – kan Gud bruke meg?»

Frontline

Frontline er en misjonskonferanse i regi av NLM Ung, barne- og ungdomsseksjonen i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM).

Frontline arrangeres i høst for fjerde gang, i kombinasjon med landsmøtet i NLM Ung som ble skilt ut som en selvstendig organisasjon etter et vedtak under NLMs generalforsamling på Lillehammer i 2012.

Det er omkring 200 påmeldte til selve konferansen som starter på Sinsen i Oslo torsdag, men flere er ventet å delta i løpet av helgen.

Nøyaktig samtidig går misjonskonferansen Agenda Ut som delvis har samme målgruppe, i Sandnes og Stavanger.

Det er omkring 200 påmeldte til selve konferansen som starter på Sinsen i Oslo torsdag, men flere er ventet å delta i løpet av helgen.

Les også
Bibelen ble snakkis i Nord
Les også
Gå Ut Senteret trues nok en gang av nedleggelseGå Ut Senteret
Les også
Favner bredt for å nå lenger med misjonAgenda:Ut
Les også
De unge svikter Agenda:utAgenda:ut