Stortingsrepresentant Abid Raja (V) har tatt initiativ til møtet mellom parlamentarikere fra over 20 forskjellige land i Oslo fredag og lørdag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Folkevalgte fra over 20 land til religionsmøte i Oslo

Parlamentarikere fra over 20 land kommer til Oslo fredag for å diskutere hvordan man skal få slutt på forfølgelse av religiøse. Lørdag signerer de en felles erklæring.

Stortingsrepresentant Abid Raja (V) er en av initiativtakerne bak parlamentarikermøtet som han håper vil lede til en global bevegelse for religions- og trosfrihet.

– Religion er en faktor i mange av massakrene som har skjedd opp gjennom historien. Vi vil ha slutt på at religion som er så viktig for mennesker over hele verden, brukes til å undertrykke og forfølge mennesker, sier Raja til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han peker på handlingene til islamistgruppen Den islamske staten (IS) i Irak og Syria som det tydeligste eksempelet på at mennesker forfølges for sin religiøse overbevisning i dag.

– Det er helt klart at vi trenger å gjøre noe. Og vi håper at å signere en slik deklarasjon kan være startskuddet på en global bevegelse for å fremme religions- og livssynsfrihet, legger han til.

Blant deltakerne er FNs, EUs og USAs spesialutsendinger for religionssaker. I tillegg kommer parlamentsmedlemmer fra land som Brasil, Pakistan, Irak, Storbritannia og Canada.

Utenriksminister Børge Brende (H) åpner konferansen på Stortinget fredag.

Les også
Steinet for å tro på Jesus i NasaretWisam Ali
Les også
Voldsalarm til forfulgte konvertitter
Les også
Sverige venter opptil 105.000 asylsøkere neste år
Les også
Omstridt høyreparti splitter kristne innvandrereSyrianere i Sverige
Les også
Trosfrihet til besvær