De mange voldtektene i den nordlige delstaten Uttar Pradesh har ført til store demonstrasjoner mot myndighetenes manglende vilje til å etterforske voldtekter og til å gjøre mer for å forhindre nye overgrep. Foto: NTB scanpix / Pawan Kumar / Reuters

Flere nye voldtekter og drap ryster Nord-India

Torsdag ble en 19 år gammel kvinne funnet hengt i et tre i en landsby nord i India. Hendelsen føyer seg inn i rekken av voldtekter og drap som har rystet den nordlige delstaten Uttar Pradesh de siste ukene.

Den 19 år gamle kvinnen ble funnet i Moradabad-området i Nord-India. Obduksjon av kvinnen er ikke gjennomført, men familien mener hun ble voldtatt, ifølge BBC.

Onsdag ble en 44 år gammel kvinne funnet hengt i et tre i Bahraich-området. Hennes familie mener at også hun ble voldtatt, men obduksjonsrapporten ga ikke noe klart svar.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ytterligere en kvinne skal ha blitt gjengvoldtatt på en politistasjon i Hamirpur-distriktet mandag kveld. Angrepet skjedde da hun nektet å betale en bestikkelse for at hennes fengslede mann skulle løslates, ifølge nyhetsbyrået AFP.

29. mai ble to kusiner på 14 og 15 år ble funnet hengt i et tre i distriktet Budaun i Uttar Pradesh. Obduksjonen av jentene bekrefter at de ble voldtatt flere ganger og at de døde av henging.

De mange voldtektene og drapene i India det siste halvannet året har blitt møtt med raseri blant mange indere. Mange har demonstrert mot myndighetenes manglende vilje til både å etterforske voldtekter og til å gjøre mer for å forhindre nye overgrep.

Les også
Indisk minister: – Voldtekt kan være riktig
Les også
Jentene fortsatt i live da de ble hengt
Les også
Retten til å drepe jenter