ARRESTERT: Skjermdump fra en IDF-video som viser arrestasjonen av sheik Hassan Jousef søndag kveld. I helgen arresterte IDF rundt 80 palestinske arabere.

Far til «Sønn av Hamas» arrestert

Israelske soldater har pågrepet far til forfatteren av boken «Sønn av Hamas», sheik Hassan Jousef, en av grunnleggerne og lederne i Hamas.

Pågripelsen skjedde søndag. Som en del av represaliene fra israelsk side på bortføringen av tre jødiske tenåringer før helgen, gikk Den israelske hær (IDF) til storstilt arrestasjon av Hamas-ledere.

En av de arresterte er sheik Hassan Jousef, kjent fra boken «Sønn av Hamas», skrevet av Mussab Hassan Jousef. Som sønn av en av Hamas-grunnleggerne beskriver han inngående hvordan Hamas fungerer og hvordan lederne i organisasjonen tenker.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nye pågripelser

Israelske styrker pågrep natt til tirsdag ytterligere 41 palestinere i aksjonen på Vestbredden for å finne tre bortførte israelske tenåringer, ifølge avisen Haaretz.

Alle som mistenkes for å ha forbindelser med Hamas på Vestbredden vil bli et mål for den israelske hæren, som har besluttet å utvide aksjonen i det israelskokkuperte området betydelig.

Kilder i den israelske hæren sier at israelske soldater også har beslaglagt et antall våpen og eksplosiver. I Betlehem har israelske soldater beslaglagt datautstyr hos en organisasjon de mener har forbindelse med Hamas.

Aksjonen pågår særlig i og rundt byene Hebron og Nablus, og vil fortsette de kommende dagene, særlig i Nablus-området.

Rundt tusen israelske soldater deltar foreløpig i aksjonen, ifølge Haaretz.

80 ledere arrestert

IDF arresterte i helgen rundt 80 palestinske arabere tilknyttet Hamas og Islamsk Jihad, flere av dem ledende politikere og medlemmer i den lovgivende forsamlingen i Gaza. Pressetalsmann Peter Lerner i IDF sier til Israel Army Radio at de gjør alt som står i deres makt for å finne de tre bortførte guttene, en ugjerning som de hevder Hamas må ta all skyld for.

Palestinske terrorister skal ikke føle seg trygge, de kan ikke gjemme seg vekk, og de skal få føle Israels militæres tunge arm og evne, sier Lerner.

Beskylder Hamas

Statsminister Benjamin Netanyahu har pekt på samarbeidsavtalen mellom Hamas og Fatah, som palestinernes president Mahmoud Abbas styrer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Våre gutter ble kidnappet av en terrororganisasjon. Det er det ingen tvil om. Avtalen med Hamas har gitt noen svært dårlige resultater, resultater som ikke stemmer med forsøket på å få til fred med palestinerne, sa Netanyahu lørdag kveld etter et sikkerhetsmøte med forsvarsminister Moshe Jaalon og IDF-sjef Benny Gantz.

Mandag snakket Netanyahu med Abbas og ba han hjelpe til med å få løslatt de tre guttene.

Hamas-terroristene kom fra et område under palestinsk kontroll og vendte tilbake dit. Dette avslører terrorismens sanne ansikt som vi kjemper mot. Terrorister bortfører uskyldige israelske barn, mens vi redder livet til palestinske barn i våre sykehus. Det er forskjellen på vår humanitære holdning og den morderiske terroren som angriper oss, sa Netanyahu.

Nekter skyld

Hamas nekter for at de har noe med kidnappingen å gjøre. En ytterliggående salafist-organisasjon påtok seg ansvaret for bortføringen allerede fredag.

Søndag ble palestinske arbeidere nektet å komme på arbeid i israelske bosettinger i Judea og Samaria. Det skjer som en reaksjon på bortføringen og for å legge press på De palestinske myndighetene for å få guttene satt fri.

Les også
Rørt over den store støttenTre jødiske tenåringer bortført
Les også
Bortføring opprører og engasjerer Israel
Les også
80 palestinere pågrepet etter at tenåringer forsvant
Les også
Palestinerne nekter ansvar for kidnappede israelere
Les også
Palestinsk ambassadør støtter Israel