Fant seks hakekors på Tempelplassen

Hakekors sprayet på trappene ved Klippedomen har ført til kraftige reaksjoner fra jødiske organisasjoner som beskylder uttalelser fra Mahmoud Abbas for å være årsak til udåden.

Et stort hakekors og en like stor Davidsstjerne med et likhetstegn mellom er sprayet på en av trappene opp til plassen framfor Klippedomen. Det ble oppdaget av jødiske besøkende søndag morgen.

De to jødiske mennene i 20-årene Ofir Levine og Tom Nisani ble forskrekket da de kom over grafittien.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Seks hakekors

– Vi har vært på Tempelplassen mange ganger og går vår vanlige rundtur. Aldri tidligere har vi funnet hakekors slik som dette, så vi reagerte med forfordelse. Vi gikk noen meter videre, og der var et nytt hakekors, forteller Ofir Levine til Dagen.

Til sammen fant de seks hakekors sammen med Davidsstjernen, de tok bilder av grafittien og gikk bort til en israelsk politimann som sto i nærheten.

– Har du sett dette? Dette er jo kriminelt i Israel. Gjør dere ikke noe med det? spurte Levine politimannen.

Han svarte at de ikke skulle bry seg, men gå runden sin og forlate stedet.

– Jeg synes det er svært opprørende å finne slikt på Tempelplassen, at noen kan ha mot til å gjøre noe slikt, legger Levine til.

Oppfordret av Abbas

Palestinernes president Mahmoud Abbas uttalte nylig at jøder måtte «ved hjelp av alle midler» utestenges fra Tempelplassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette er vår Aqsa (moské), og de har ingen rett til å komme inn og skjende den, sa Abbas fredag.

Utenriksminister Avigdor Liberman anklaget da den palestinske presidenten for å støtte terrorgruppen ISIS som «Holocaust-fornekter som snakker om en palestinsk stat fri for jøder.» Simon Wiesenthalsenteret reagerer kraftig på uttalelsen til Abbas, og ber amerikanske og europeiske ledere å ta avstand fra hans «angrep på trosfriheten til det jødiske folk.»

Samme som Hamas

– Den palestinske lederen sier det samme som Hamas ved å kalle det «skjending» når jøder besøker Tempelplassen – jødenes helligste sted – og ber muslimer forsvare Al-Aqsa-moskéen mot en ikkeeksisterende trussel, skriver Wiesenthalsenteret.

De hevder at det palestinske lederskap nekter å godta det jødiske folks tilknytning til Det hellige land.

– Palestinske myndigheter forsøker å omgjøre Rakels Grav til en moské, der en jødisk matriark ligger begravet. Palestinere har gjentatte ganger prøv å brenne Josefs Grav i Nablus, og har gjort det bortimot umulig for jøder å komme dit uten det israelske militæres nærvær. Palestinske ledere fra Yassir Arafat til Mahmoud Abbas nekter for at Solomos tempel sto på Tempelplassen i Jerusalem, legger senteret til.

Ber Israel overta

Rabbi Chaim Richman i Tempelinstituttet sier til Jerusalem Post dette burde få statsminister Benjamin Netanyahu til å erklære israelsk suverenitet over Tempelplassen. Han ber om frihet for ikkemuslimer til å be på Tempelplassen, og vil ha en slutt på det han kaller «Hamas-styret» på stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Denne avskyelige handlingen er bare nok et bevis på Israels fravær av suverenitet på plassen. Jøder som vil oppsøke og be på sine helligste steder, må kunne gjøre det uten å frykte for vold eller å bli ydmyket, sier Richman.

Tom Nisani, som er med i den sionistiske studentbevegelsen Im Tirzu, er opprørt.

– Jeg skjønner ikke at folk som er opplært i nazisme våger å sammenlikne noe som helst med nazisme, sier Nisani med brodd mot palestinsk utdanning som han hevder er full av antisemittiske beskyldninger.

Les også
– Jødiske barn i Norge er redde
Les også
Hamas-leders datter på sykehus i Israel
Les også
Utvist, men anker til Israels HøyesterettBarry Barnett
Les også
Hold bistand tilbake til Hamas er avvæpnet
Les også
«Frelsen kommer kun ved troen på Jesus fra Nasaret»First Fruit of Zion