MOBILISERE: – Vi vil mobilisere til misjon, sier den lokale komiteen for konferansen. Fra venstre: Kjartan Sørheim, Tomas Sundnes Drønen og Fred Håberg. FOTO: Ove Eikje

De unge svikter Agenda:ut

Tre konferanser er slått sammen for å mobilisere flere for misjon. Slik ser det ikke ut til å gå.

Arrangørene bak misjonskonferansen Agenda:ut satset på minst 1.000 deltagere. Men en uke før den starter er er det i underkant av 250 påmeldte.

– Vi skulle ønsket at det var flere påmeldte, men nå er det viktig at vi konsentrerer oss om dem som kommer, sier Kjartan Sørheim fra IMI Kirken til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han er en av de lokale arrangørene sammen med Tomas Sundnes Drønen, Misjonshøgskolen og Fred Håberg, Klippen Sandnes.

Agenda:ut arrangeres av Norsk råd for misjon og evangelisering (Norme) og Norges Kristne Råd (NKR).

LES OGSÅ: Favner bredt for å nå lenger med misjon

Sammenslåing

Det er Normes årlige Link-konferanse, IMI Kirkens Agenda 1-konferanse og pinsemenigheten Klippens UT-konferanse for ungdom som nå er slått sammen til det som var ventet å bli en storsamling.

– Vi trodde at da vi slo sammen disse tre konferansene, så ville det skape litt ekstra respons. Men vi må bare innrømme at vi ikke har maktet å mobilisere dypt nok, sier Fred Håberg.

Men komiteen har tro på at det kommer en god del innom på de åpne samlingene, selv om de ikke er påmeldt til konferansen.

Politiske aktører

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Norges kristne råd (NKR) har vært sentralt inne i forberedelsen, og Mellomkirkelig råd (MKR) deltar også i konferansen.

– Kan det virke demoraliserende for noen aktuelle deltagere at disse mer politisk betonte tiltakene er aktivt med?

– Nei, jeg tror ikke at det betyr noe. Men tidligere har slike konferanser vært avviklet i Oslo, og det ser ut til å være tungt å flytte seg til Stavanger, svarer Tomas Sundnes Drønen.

En annen årsak som nevnes når det gjelder påmeldingssvikten, er at konferansen kolliderer med andre viktige arrangement i Kristen-Norge. Den Evangelisk Lutherske Frikirke har sitt synodemøte i Stavern. Dessuten avvikler Misjonssambandets ungdomsavdeling misjonskonferansen Frontline i Oslo samme helg.

Redusert kapasitet

Det er nå besluttet at på grunn av det lave deltagertallet så vil mesteparten av konferansen foregå i IMI Kirken, med unntak av noen få arrangement for ungdom som avvikles i Klippen Sandnes.

Opprinnelig var det satt opp en liste med nærmere 50 seminar, men dette er nå redusert til halvparten.

Forventning

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men de lokale arrangørene ser fram mot konferansen med forventning.

– Jeg opplever en god dynamikk og inspirasjon i komiteen. Derfor gleder jeg meg til konferansen. Vi vil mobilisere til misjon. Vi står sammen om denne saken, og er ikke opptatt av det som vi er uenig om, sier Kjartan Sørheim.

– Vi rir ikke på en misjonsbølge i Norge, men det er en fallende kurve. Denne konferansen er en protest mot denne utviklingen, og vi ser på den som en stafettveksling til en ny generasjon, sier Fred Håberg.

LES OGSÅ: Jakter menighet for å unngå troskrise

Positiv opplevelse

Pastoren i Klippen innrømmer at han var litt spent på forhånd for den bredde konferansen representerer med nye konstellasjoner.

– Jeg har opplevd det veldig positivt med denne samkjøringen – at vi får være sammen om denne konferansen. For min del har jeg hatt utbytte av dette allerede gjennom vårt arbeid i komiteen, sier Håberg.

Agenda:ut

Sted: Sandnes og Stavanger

Tidspunkt: 30. oktober til 2. november

Talere: Bruce Olsson, misjonær i Colombia, Daniel Constanza, president i European Pentecostal Fellowship, Egil Elling Ellingsen, IMI Kirken i Stavanger, Christian Alsted, biskop i Metodistkirken og Andreas Nordli, leder i Ungdom i Oppdrag med flere

Program: 25 seminarer, kveldssamlinger og gudstjenester

Arrangører: Norme og Norges Kristne Råd

Arrangører: Norme og Norges Kristne Råd

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Vi treng fleire kristne lærarar
Les også
Jo, det er farleg å tena mykje pengar
Les også
Innskrenket kulturbegrep i NRK?
Les også
NMS jubler, mens NLM avventer bistandskuttFokusland
Les også
Trossamfunn og misjon i NLM