Sjefredaktør Gerard Biard og tegneren Renald «Luz» Luzier og spaltist Patrick Pelloux holdt en følelsesladd pressekonferanse i avisa Liberations lokaler i Paris tirsdag. Foto: Philippe Wojazer / Reuters / NTB scanpix

Charlie Hebdos Luz: Vi tegner for å forklare verden

Tegnerne håpte at det å forklare verden gjennom tegninger ville beskytte dem fra folks dumskap, sier Charlie Hebdo-tegneren Luz. – Det gjorde det ikke, ikke helt, slår han fast.

Tegneren Renald «Luz» Luzier, sjefredaktør Gerard Biard og spaltist Patrick Pelloux holdt en svært følelsesladd pressekonferanse tirsdag, dagen før den første utgaven av satiremagasinet siden massakren forrige onsdag, kommer ut.

– Problemet med tegnere er at de tegner fordi de ikke er så flink til å snakke, sa Luz etter at kollegene måtte trøste ham da han fikk et kort sammenbrudd foran det store pressekorpset.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vår verden er komplisert, og vi lager små tegninger for å forklare verden, akkurat som da vi var barn. I så lang tid har vi trodd at det å forklare verden gjennom tegninger, slik vi gjorde som barn, ville beskytte oss mot folks dumskap. Men det gjorde ikke det, ikke helt, sa Luz, som har tegnet magasinets nye forside.

Tross sterke følelser var stemningen også spøkefull mellom de tre redaksjonsmedlemmene da de viste fram den ferske utgaven av satiremagasinet.

Luz' forsidetegning forestiller muslimenes profet med en tåre i øyekroken og med skiltet «Je suis Charlie» (Jeg er Charlie). Tegningen har også teksten: «Alt er tilgitt».

Les også
– Muslimer i Norge frykter Pegida
Les også
Profeten Muhammed holder Charlie-skilt i ny utgave
Les også
Sorgtung avskjed med jødiske terrorofre
Les også
– Situasjonen var en annen i 2006
Les også
Kistene til jødiske terrorofre har kommet til Israel