En afghansk politimann holder vakt ved stedet der en teaterforestilling ble angrepet torsdag. Foto: Mohammad Ismail / Reuters / NTB scanpix

Buss med soldater sprengt i luften i Kabul

En buss med afghanske soldater ble lørdag angrepet av en selvmordsbomber i Kabul, melder TV-kanalen Tolo.

En talsmann for helsedepartementet opplyser til nyhetsbyrået DPA at minst 14 personer ble såret i angrepet. Forsvarsdepartementet vil imidlertid ikke gi opplysninger om angrepet ennå. Ifølge politiet kom angriperen til fots.

Taliban sier at de sto bak angrepet. Gruppen har påtatt seg ansvaret for en rekke angrep de siste dagene, blant annet mot en teaterforestilling der temaet var selvmordsangrep. Angrepet skjedde torsdag, og samme dag ble seks soldater drept i et angrep mot en buss i en forstad til Kabul.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det ble tidligere lørdag meldt om flere angrep både i Kabul og andre steder i landet. Tolv mineryddere ble skutt og drept i Helmand-provinsen sør i landet, mens to utenlandske soldater ble drept av en veibombe ved Bagram-basen nord for Kabul.

Lørdag morgen ble en sentral tjenestemann i afghansk høyesterett drept utenfor sitt eget hjem idet han var på vei til jobben.

Volden i Afghanistan er trappet kraftig opp den siste tiden, samtidig som utenlandske soldater forbereder seg på å forlate landet ved årsskiftet.

Opprørere har den siste tiden også angrepet en kvinnelig afghansk parlamentariker, som overlevde, en kolonne fra den britiske ambassaden og tre medlemmer av en sørafrikansk familie som ble drept i et angrep mot bygningen de bodde i.

Les også
Kan det komme noe godt fra Afghanistan?
Les også
Eksplosjon i ambassadeområde i Kabul
Les også
Kenya hevder å ha drept 100 terrorister i Somalia
Les også
PST: Trolig har flere enn 60 reist til Syria og Irak
Les også
Seks afghanske soldater drept av selvmordsbomber