KABUL: Afghanske sikkerhetsstyrker på stedet der en selvmordsbomber angrep et kjøretøy fra den britiske ambassaden i Kabul torsdag. FOTO: Omar Sobhani / Reuters / NTB scanpix

Eksplosjon i ambassadeområde i Kabul

Vitner melder om en stor eksplosjon i ambassadestrøket i Kabul. Tidligere torsdag ble seks personer drept i et angrep mot en britisk ambassadebil.

En time etter eksplosjonen (som skjedde 15.30 norsk tid) torsdag kveld kunne det fortsatt høres skyting i, får nyhetsbyrået Reuters opplyst.

Det var en bombe som førte til eksplosjonen, sier en militærsjef, som forteller at målet var et utenlandsk gjestehus i området Wazir Akbar Khan i Afghanistans hovedstad. I tillegg til mange ambassader, holder flere internasjonale organisasjoner hus i området.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– To eller tre opprørere har gått inn i bygningen. Våre styrker er der og kampen er pågående, sier militærsjefen Qadam Shah Shaheem.

Den norske ambassaden ligger i samme område.

LES: Selvmordsangrep mot internasjonalt område i Kabul

Angrep ambassadebil

Eksplosjonen kom etter et annet angrep tidligere samme dag mot en britisk ambassadebil. Fem sivile afghanere og en brite ble drept i angrepet.

– Jeg er dypt bedrøvet over å bekrefte at en sivil britisk statsborger som var medlem av sikkerhetsgruppen, og en afghansk statsborger som jobbet for ambassaden, ble drept i angrepet, sier Storbritannias utenriksminister Philip Hammond i en uttalelse.

Ytterligere en brite som jobber som sikkerhetsvakt, ble skadd i angrepet, opplyser utenriksministeren.

– Jeg fordømmer dette forferdelige angrepet på uskyldige sivile som støtter vår diplomatiske aktivitet, fortsetter Hammond.

De fire andre som ble drept var alle tilskuere. Over 30 personer, blant dem fem barn, er såret, ifølge det afghanske helsedepartementet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Motorsykkel

Selvmordsbomberen kom på motorsykkel på hovedveien mellom Kabul og Jalalabad, ifølge viseinnenriksminister Ayub Salangi. Den store eksplosjonen kunne høres over hele Kabul.

Taliban skriver på Twitter at de tar på seg ansvaret for angrepet. I meldingen skriver de også at mange utlendinger ble drept.

Taliban tok senere på kvelden også på seg ansvaret for angrepet i Wazir Akbar Khan.

Kabul har vært rammet av en rekke selvmordsangrep de siste årene, ofte mot den amerikanskledede militærstyrken som har kjempet mot Taliban-opprørerne siden 2001. (©NTB)

Les også
Selvmordsangrep mot internasjonalt område i Kabul
Les også
UNE vil verne religiøse
Les også
Færre søker asyl i Norge
Les også
Kan det komme noe godt fra Afghanistan?