Jødiske briter fotografert i Golders Green i London 10. januar. Britisk politi i London og Manchester har økt sikkerheten rundt synagoger og andre jødiske bygninger i kjølvannet av terrorangrepet i Paris, der fire jøder var blant de 17 drepte. Foto: Paul Hackett / Reuters / NTB scanpix

Britiske jøder frykter for sin fremtid i Europa

Nesten halvparten av Storbritannias jødiske befolkning frykter at de ikke har noen fremtid verken i Storbritannia eller i Europa på lengre sikt, ifølge en ny måling.

Studien som Campaign Against Anti-Semitism (CAA) har utført blant 2.230 britiske jøder, viser at 45 prosent frykter at jøder kanskje ikke har noen fremtid i Storbritannia. Samtidig sier 58 prosent at de er bekymret for at de kanskje ikke har noen fremtid på lang sikt i Europa.

LES: Vurderer å forlate Frankrike

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES OGSÅ: Jeg er jøde

– Resultatene av vår undersøkelse er en sjokkerende påminnelse rett etter grusomhetene i Paris, sier CAAs styreleder Gideon Falter.

Meningsmålingen er nettbasert og ble gjennomført mellom 23. desember og 11. januar.

– Med mindre antisemittisme blir møtt med nulltoleranse, kommer den til å øke i omfang, og britiske jøder kommer i stadig større grad til å stille spørsmål ved om de har en plass i sitt eget land, tilføyer Falter.

Tallet på britiske jøder som emigrerer til Israel, økte i fjor med 20 prosent fra 520 til 620, ifølge Jewish Agency, som bistår jøder som vil flytte til Israel. Jewish Agency mener likevel at utvandringstallene fra Storbritannia er stabile i et langsiktig perspektiv.

CAA opplyser at britisk politi i 2014 registrerte det høyeste antallet antisemittiske hendelser siden de startet å føre slik statistikk for 30 år siden.

Les også
Vurderer å forlate FrankrikeTerroren i Paris
Les også
Sorgtung avskjed med jødiske terrorofre
Les også
Norske jøder redde etter Paris-terror – ber om mer vakthold
Les også
Hollande og Netanyahu sammen i synagogen
Les også
– Jeg er jødeJøder i Frankrike
Les også
Blasfemi og krenkelser