FOSTERDRAP: Leder Sandy Shoshani i abortorganisasjonen Be’ad Chaim hevder Israel har drept over to millioner babyer på grunn av den liberale abortpraksisen. – Vi må be om at vår regjering og folkevalgte må omvende seg, sier Shoshani som talte på en internasjonal bønnekonferanse i Jerusalem forrige uke. Foto: John Solsvik

Bønn mot abort i Israel

Sandy Shoshani tror bønn kan redde fostre i Israel. Før helgen ba hun mot abort på en verdensomspennende bønnekonferanse i Jerusalem.

Hun regner med at organisasjonen hun leder, Be’ad Chaim, har reddet livet til over 1.000 fostre i Israel siden starten i 2005. Sandy Shoshani sier kampen mot abort er livsviktig for Israel der det skjer 20.000 legale aborter hvert år pluss 20.000 til 30.000 illegale, private aborter. Dermed er Israel et av de landene i verden med høyest aborttall i forhold til folketallet.

«En lidelse»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette er en viktig sak av flere grunner. For det første ser ikke de israelske folkevalgte på et foster som et barn før det er født. Det er altså først et menneske når det er kommet til verden, før den tid behandles graviditet som en «lidelse» som kan behandles og kureres.

– For det andre skulle «livets ord» gå ut fra Israel, men nå skjer det motsatte fordi vi dreper så mange ufødte barn. Når vi utgyder blod, vil vi få blod tilbake, sier Bibelen. Jeg tror fosterdrapene er en av årsakene til de mange konfliktene vi opplever både i og rundt Israel, sier Shoshani.

Bønnekonferanse

Hun talte på et ettermiddagsseminar på den ti dager lange bønnekonferansen «All Nations Convocations in Jerusalem 2014» som samler 1.600 deltakere fra 150 land. En engasjert Shoshani snakket om fosterdrapene i Israel, som hun mener er en av de alvorligste truslene mot Israel i vår tid.

– På grunn av folks holdninger og syn på fosteret og manglende hjelp til gravide, tror mange gravide at de ikke har noe annet valg enn å ta abort. Vi ønsker å gi dem en sjanse og har etablert kontorer rundt i hele Israel til hjelp for vordende mødre. For tiden hjelper vi over 300 jenter eller kvinner som trodde abort var eneste utvei, men som nå velger å føde barnet, sier Shoshani.

Velge livet

På bønnekonferansen oppfordrer hun deltakerne å be om at Israel må velge livet framfor døden.

– De må be om at vår regjering og våre folkevalgte må omvende seg. Siden opprettelsen av staten Israel har vi drept over to millioner babyer ved abort. Vi må be for kvinner som tar abort, fordi de sitter igjen med skader og sår, og vi må be for barna som blir født av de kvinnene vi hjelper, sier Shoshani.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Mange kvinner kommer og sier dette var det verst tenkelige tidspunktet å bli gravid på. Da forteller jeg om Moses, at det så ut for at han ble født på galt tidspunkt, men at han ble adoptert og fullførte de oppgaver Gud hadde for han. Alle barn er skapt av Gud med hensikt og et mål for livet, sier Shoshani.

Amerikanerne Kate og Tom Hess er initiativtakerne til ­bønnekonferansen som er blitt ­arrangert i forkant av Løvhyttefesten i Jerusalem hvert år de siste 20 årene.

Abort i Israel

Årlig 20.000 legale aborter.

Årlig 20.000 – 30.000 illegale aborter.

Be’ad Chaim har hjulpet over 1.000 kvinner til å beholde fosteret.

Hjelper over 300 kvinner å beholde fosteret.

Det finnes i tillegg en jødisk ortodoks abortorganisasjon.

Hjelper over 300 kvinner å beholde fosteret.

Les også
Svensk ambassadør kalt inn til regjeringen i Israel
Les også
Menighet trakassert av muslimer i JerusalemLiving Bread Church
Les også
Steinet for å tro på Jesus i NasaretWisam Ali
Les også
Klimaskifte i israelsdekningen
Les også
Rabbinere irritert over kristen konferanseklage